söndag 12 april 2015

Dyster helg för länsfotbollen

Det var en helg i moll för våra länslag i de högsta ligorna. Ja, för ÖSK:s del har det varit rena mardrömsveckan till och med, där man tvingats inkassera två förluster med 0-2. Även för KIF Örebro började mardrömmen redan i veckan där lagets landslagsspelare Hanna Folkesson råkade ut för en svår korsbandsskada i matchen mot Danmark. Med redan sedan tidigare skadade Lisa Dahlkvist fanns inget att göra mot SM-favoriterna Rosengård och siffrorna stannade vid 1-4. Snöpligt även för Degerfors att tappa alla poängen hemma mot Gais i matchens sista situation.

För ÖSK:s vidkommande ser det illa ut, efter åtta tappade poäng på de tre inledande matcherna. Efter lagets fina höst hette det att "hade man bara gjort en stabil vår så kunde man ha blandat sig i toppstriden". Nu är man på väg att spela bort de där viktiga poängen i inledningen som är så nödvändiga för att man ska kunna tampas med MFF, IFK, Elfsborg och AIK, som väl inför denna säsong väl har varit ambitionen.

Vi blev bortskämda i höstas, det måste helt klart slås fast nu. Ett lag utan Crespo kan förmodligen endast sikta på en mittenplacering. Okej, det går kanske att göra enstaka bragdmatcher, som cupfighterna mot Malmö och Elfsborg, men i längden håller inte spelet för mer än en plats i mitten. Som det såg ut idag inte ens det, ett riktigt bottennapp.

Man måste tidigt sätta sig i respekt i varje närkamp och ta hand om taktpinnen. Nu tilläts Falkenberg göra det och gjorde det bra. 1 - 0 efter den 25:e  minuten i den första halvleken var inte oförtjänt. I det läget ska inte Hakeem Araba tillåtas få iväg ett skott, som visserligen Oscar Jansson räddade, men där inget fanns att göra på returen. Calle Wede hade dessutom ett skott i ribban under den första halvan, medan bortalaget inte åstadkommit någonting. Sämsta halvleken hittills och knappt superettanklass.

Något bättre då i den andra, men så oändligt svårt att sätta målchanserna. Michel Seaton hade en snygg klack i stolpen och sedan hade både Eidur och DG ypperliga chanser att kvittera. Men i stället ökar FFF på med 2-0. Är det otur eller tillfälligheter? En sak är säker, ett oflyt har tendenser att hålla i sig, tills det äntligen lossnar. Därför kommer en hemmamatch mot nykomlingarna GIF Sundsvall lägligt i den nästa ronden. Det är i den matchen allt ska lossna! Men pressen kommer vara hård på hemmalaget, där alla kräver en vinst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar