lördag 1 november 2014

Tack Wikström, tack ÖSK!En regnig novembereftermiddag kan väl inte innehålla så mycket dramatik i en betydelselös match, kan tyckas. Men mycket minnesvärt kunde tas med från ÖSK:s sista hemmamatch mot Häcken.

Till att börja med åter en tyst minut för Klas Ingesson på Behrn arena. Där han 25 år tidigare hade gjort landslagspremiär med två mål. För att sedan efter matchen hylla en stor ÖSK-spelare, Magnus Wikström, som gjorde sin sista match i den svartvita tröjan. Tack för alla åren Magnus!

På pressläktaren var vi överens om att det kändes i luften att matchen skulle kunna innebära många mål. Både ÖSK och Häcken är lag som gärna bjuder upp till offensiv fotboll. Min bänkgranne hade ytterligare en föraning: "såna här matcher när det egentligen inte gäller något brukar det kunna inträffa något utöver det vanliga". Och  Avenbrand den yngre visste inte hur rätt han skulle få.

Efter att ÖSK tappat markering i matchens 9:e minut och Häcken tagit ledningen var det full fart framåt för ÖSK. Crespo var het hela tiden och äntligen i den 35:e minuten kunde han säkert sätta 1-1. När han bara fyra minuter senare gjorde 2-1, sa jag "nu har han sex minuter på sig att göra ett alldeles äkta hattrick". Det är sådant man säger utan att egentligen tro så mycket på det, men med Crespo på planen kan allt hända. I den 42:a minuten var den ovanliga bedriften fullbordad.

Naturligtvis var detta det givna samtalsämnet under pausen i pressrummet. Statistikexperten Christer Blohm kom efter en stund med fakta. En Halmstadsspelare hade på 30-talet gjort bedriften på tre minuter. Ett vanligt hattrick har däremot många ÖSK:are gjort under årens lopp. "Jag gjorde väl en 4 -5 såna under min karriär" sa Thomas Nordahl. "Själv gjorde jag ett äkta hattrick, i bandy, i en träningsmatch" upplyste Benny Lennartsson.

I den andra halvlekens 60:e minut fick Alhassan "Crespo" Kamara stora applåder när han byttes ut mot Kalle Holmberg. Före matchen hade faktiskt ÖSK en teoretisk chans att gå om Häcken i tabellen, men då krävdes en vinst med fem mål. Om man då gjorde tre till i den andra halvleken skulle den osannolika upphämtningen vara fulländad. Och ÖSK var verkligen där och nosade efter att ha gjort både 4-1 och 5-1 genom Göteborgslånen Gerzic och Sobralense, men man nådde aldrig ända fram. Häcken kunde rama in tillställningen med ett slutmål till 5-2.

Men vilken reklam ÖSK-fotbollen gjort för sig under hösten. Det kommer gå galant att sälja abonnemang till nästa år. Hoppas också att Wikström kan vara en del inom sponsorverksamheten i framtiden. Det är han som klippt och skuren för.

Ett stort tack för denna säsong och ett lika stort tack till alla spelare som lämnar klubben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar