torsdag 30 oktober 2014

Lotta och Therese belönade


 

                         Lotta Schelin och Therese Sjögran hade ändå något att glädjas över
 
Det blev förlust för Sveriges fotbollsdamer i landskampen mot Tyskland på Behrn arena i Örebro. Men dessa två tjejer hade ändå något att glädjas åt, och blev belönade med blommor med mera.

Lotta Schelin gjorde det där rekordmålet som vi skrev om i LP. I den 68 matchminuten kom hennes mål nummer 73, och det är hon helt ensam om. Det innebar 1-0 till Sverige och just då kändes allt fantastiskt, men  Tysklands vändning några minuter senare tog dock bort lite av hennes rekordglädje. Lottas rekord innebär dock full respekt för det hon uträttat och det lär bli fler mål från hennes fötter och huvud. Precis som Lotta avslöjat för LP dagarna innan, så kom det ingen tröjkupp á la Zlatan, hon firade i det tysta.

Även Therese Sjögren kunde jubla, över sitt jämna landskampsantal på 200. Också där hade det ju passat bättre med en slutseger i matchen, men hon förtjänar också all respekt. När hon för några år sedan slog landskampsrekordet fick hon en blomma, och därför blev det förstås ramaskri när Anders Svensson i herrlandslaget fick en Volvo. Nu kompenserade Svenska Fotbollsförbundet fadäsen genom att efter den 200:ade landskampen ge Therese elektronik och resor för motsvarande belopp. Allt enligt hennes önskemål, eftersom hon inte ville ha någon bil.

Före matchen hölls också en tyst minut för den bortgångne Klas Ingesson, på arenan där han en gång gjorde sin första landskamp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar