söndag 26 oktober 2014

Inte ÖSK:s dag

ÖSK-dagen inträffade förra månaden och definitivt inte idag. Ibland rullar bollen helt enkelt inte rätt väg. Så kändes det idag, trots stort spelövertag. Men Norrköping vann rättvist, det ska inte glömmas bort. Deras försvarsspel var "äckligt disciplinerat", ett uttryck som Timo Lahtinen en gång myntade i ishockeysammanhang. Särskilt äcklig var IFK:s Andreas Johansson, en spelare som säkerligen inte var rolig att möta idag. Men han spelade hela tiden på gränsen till det tillåtna och klarade sig utan kort.

Kort, och ett rött sådant, fick Marcus Falk-Olander i den 76:e minuten, då han rev ner en fri Kalle Holmberg. Kalle hade absolut satt den målchansen och 2-1 i det läget hade gett en helt annan slutkvart. Två minuter tidigare hade ÖSK gott och väl kunnat få en straff med sig då Ahmed Yasin blev upphakad då han skulle avsluta.

Nej, det ville sig inte denna dag och Norrköping gjorde det svårt för ÖSK. Redan i den 19:e minuten fångade Kristoffer Nyman upp en bakåtnick och fick på ett skott otagbart för Oscar Jansson i ÖSK-målet. Otagbart var däremot inte skottet från Emir Kujovic i den 66:e minuten, då ÖSK var på gång. Bortalaget inledde nämligen andra halvlek mycket intensivare än den första och hade bud på en kvittering. Men det ska sägas att redan i slutet av den första halvleken var IFK otroligt nära att öka på till 2-0, då Kujovic nickade i ribban.

Hörnor och frisparkar förvaltades inte heller optimalt av ÖSK, vilket hade behövts för att åtminstone få en poäng och möjlighet till 5:e-platsen i allsvenskan. Nu kan man komma bäst 6:a, men det är absolut inte fy skam, med tanke på hur det såg ut för några månader sedan.

För IFK Norrköpings del är kontraktet säkrat och därmed ytterligare två matcher mot ÖSK av derbykaraktär nästa år.