måndag 20 oktober 2014

ÖSK - just nu Sveriges bästa lag

Ja, ÖSK är definitivt allsvenskans mest formstarka lag. Samtidigt som supportrarna gläds åt alla höstens framgångar går det inte att komma från tanken "tänk om". Om inte om hade funnits, så hade ÖSK varit ett absolut topplag och krigat med MFF om guldet. För visst har kapaciteten funnits under hela säsongen, i matcher då huvudet inte var med.

För några år sedan efter ÖSK:s fantomår 2010 sattes en framtidsvision upp "Guld 2015". Efter några magra år, med en snabbvisit i superettan, var det självklart många som skrattade åt det optimistiska målet. Men sett till årets avslutning av säsongen kan det vara fullt realistiskt, även om det krävs en hel del för att rubba Malmö.

Mot Djurgården borta i kväll var ÖSK maximalt effektiva och fick allt att se så enkelt ut. Den fina hösten har skapat en spelglädje utöver det vanliga och alla jobbar för varann. Tränare Axén måste vara otroligt nöjd med att se hur laget uppträder.

ÖSK:s succéhöst kan särskilt tillskrivas Crespo och Podes fantastiska form och målfabrikation. De levererar som riktiga fullblodsproffs. Crespo visade prov på sitt stora kännemärke, sin enorma kroppsstyrka, då han i den 19 minuten höll undan Djurgårdsbacken Fredrik Stenman och kunde sätta 0-1. Han var inblandad i ytterligare två anfall i den första halvleken som så när hade resulterat.

I den andra skulle det bara dröja till den 54 minuten då Marcus Pode kom upp högt på ett inlägg och med kraft styrde bollen med huvudet in i mål, 0-2. Fördelen med att följa matchen på tv-rutan är att man då också kan följa respektive lags odds under matchen. Före matchstart stod en ÖSK-seger i hela 4 gånger pengarna. Oddset förmodligen satt av en stockholmare som missat ÖSK:s strålande höstform. Vid 0-2 var oddset på att ÖSK skulle göra nästa mål hela 3,95. Återigen ett märkligt bjudodds och grattis alla ÖSK:are som satsade på att Svart-vitt skulle sätta trean. Den kom i den 86 minuten av inhopparen Kalle Holmberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar