måndag 20 oktober 2014

KIF Örebro - Sveriges näst bästa lag  
Grattis KIF! Det var ni verkligen värda. Tänk om det stora silvret och Champions League-platsen hade slarvats bort i den näst sista omgången mot det historiskt sämsta damlaget genom tiderna, Jitex, som ledde med 1-0 sent in på den andra halvleken. Nu i söndagens match mot Eskilstuna hemma räckte det med en poäng för att säkra andraplatsen, och den var aldrig hotad.

Efter ett självmål av Eskilstuna i den första så fastställde Sanna Talonen slutresultatet till 2-0 i den andra halvleken. Stående ovationer från de drygt 1 200 åskådarna på läktaren när slutsignalen ljöd och KIF-tjejerna drog på sig tröjor med texten "Champions League 2015".

Därefter följde en oväntad "kupp" mot tränaren Rickard Nilsson då alla de 18 tjejerna skrikande stormade Rickard med vattenflaskor och hävde vatten på honom, mitt i sändningen med TV4 Sport. Det stod han säkert ut med.

Nu väntar alltså Champions League och enligt Sportchefen Thomas Andersson behövs det 2-3 miljoner till klubbkassan för detta ändamål. Man hoppas kunna konkurera med ÖSK Fotboll och Örebro hockey om de pengarna. CL är ju en ny situation för Örebrofotbollen, vilket kan vara ett argument.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar