torsdag 9 oktober 2014

Grabbarna från länet greja´ poängen

Ola Toivonen gjorde inte bort sig som ersättare för Zlatan i kvällens EM-kvalmatch mot Ryssland på Friends arena. Och Jimmy Durmaz var matchens lirare. Degerfors och Örebro i ett harmoniskt samarbete, vilket räckte till poäng. Erkan Zengin skickade fram en boll mot Durmaz och Toivonen tog samtidigt en jättelöpning för att tajma in den precisa passen som ledde till mål, 1-1.

Ryssarna hade annars tagit ledningen lite tursamt i den 10:e minuten då en svensk försvarsspelare ramlade i ett avgörande läge och där Rysslands Alexander Kokorin fick skottchans. En lös men välplacerad boll letade sig in i nätmaskorna bakom Isaksson.

Dock inledde Sverige i ett högt och frejdigt tempo, som så när hade kunnat resultera efter bara några minuter. Den stora chansen till kvittering kom då Durmaz var inblandad i en straffsituation, men där Sebastian Larsson var lite väl ivrig och okylig. Att slå en straff är mycket psykologi, något som Zlatan brukar behärska, men det klart, han kan ju också missa ibland. Även om det inte händer så ofta.

I den 58:e minuten trodde man det var färdigt för 1-2 då en ryss hade öppet mål, men missade som tur var. Ryssland är ett spelskickligt lag och förbundskaptenen Capello verkar ha tränat passningsteknik med spelarna på ett framgångsrikt sätt. För att slå dem krävs något exeptionellt, en Zlatan i storform, vilket vi får hoppas på till nästa år i returmötet.

Tills dess får Sverige göra vad de ska och kanske hoppas att både Österrike och Ryssland råkar tappa någon poäng. 1-1 i kväll får de vara nöjda med efter alla omständigheter som rådde.