söndag 5 oktober 2014

En riktig femetta mot Elfsborg

Så här i finalveckan för speedwayen sätter ÖSK pricken över i med en riktig femetta. Man blir nästan mållös vid åtanken på de resultat ÖSK radat upp i höst. Men mållösa har då rakt inte Pode och grabbarna varit. Mot MFF hade ÖSK 2-0 efter 19 minuter, mot AIK tog det 17 minuter och mot Elfsborg knappt 7 minuter för att nå samma resultat. Vad är det som händer? Just nu en sjätteplats och bud på högre placeringar. Häcken t.ex. kanske kan klippas lagom till vinteruppehållet.

När det ska röstas om Årets mål på fotbollsgalan kan de visa upp 5 av Podes alla baljor, för han gör bara klassmål. I eftermiddags inledde han redan efter två minuter, så snabbt att de vanligtvis så raska pressvärdarna Edh och Linnér inte hann upp på sina läktarplatser. 2-0 kom bara några minuter senare, efter en rejäl bjudning av Elfsborgsmålvakten. Men Kalle Holmberg gjorde allt rätt sedan han fått bollen gratis. Det höll även på att bli 3-0, sedan nämnde målvakt återigen varit väl generös. "Det har kunnat vara 4-0 i paus" tyckte Benny Lennartsson på pressläktaren.

När andra halvlek startade hade bortalaget bytt målvakt, av oklar anledning. Landslagsräven Anders Svensson fick möjlighet att lufta sin kanon och så stod det plötsligt 2-1, nästan en kvart in i andra. Innan dess hade Daniel Gustavsson haft tre bra chanser att göra 3-0 och punktera matchen. Men en matchpunktering skulle han få göra och det började först med en smygpunka i och med Podes 3-1 i den 65 minuten. Bara 10  minuter senare kunde publiken jubla igen då DG hade ordnat helpunkan, och vid Saeids 5-1 var de gulsvarta helt och hållet tillplattade.

Synd bara att endast 6095 åskådare fick uppleva ett målfyrverkeri av sällan skådat slag. Själv kan jag inte minnas sådana siffror mot boråsarna, även om det ofta varit målrikt lagen emellan. Kommer bl.a. ihåg en match där ÖSK vände 0-2 i paus till 4-2.

På presskonferensen kunde Elfsborgs assisterande tränare bara konstatera att ÖSK är ett bra lag, och att hans spelare tydligen "gjort något som inte är rätt" under matchen.
- Hade vi bara lugnat ner oss vid 2-1 hade det kunnat sluta annorlunda.

Även ÖSK:s assisterande tränare fick rycka in eftersom Alexander Axén stängdes av efter förra matchen.
- Vi är fantastiskt glada över segern. Vi snodde bollar centralt och kunde ställa om, sade Axel Kjäll.

Bakom alla ovan nämnda målskyttar får man inte glömma bort den suveräne spelmotorn Daniel Sobralense, som stod för inte mindre än tre målpass. Han äger en utpräglad blick för spelet och verkar hela tiden ligga steget före sina motståndare. Det du Anders Svensson!