måndag 29 september 2014

ÖSK vände och vann

Farhågan att luften skulle gå ur ÖSK efter att den fina segerraden brutits mot IFK Göteborg senast var obefogad, även om Svartvitt låg under efter den första halvleken borta mot Gefle IF. Trots massivt spelövertag, liknande det mot IFK senast, var det hemmalaget som gjorde mål på sin enda målchans. Typiskt nog kom ett baklängesmål även denna gång i slutminuterna av den första halvleken. Jonas Lantto har ställt till det förr mot ÖSK och han fick i den 44 minuten till en snygg nick som blev otagbar för Oscar Jansson i målet. Jonas med sina 166 centimeter borde inte haft en chans mot ÖSK:s Ilir Berisha som kom helt fel i det läget.

Helt orättvist i det läget där ÖSK förutom spelövertag haft ett rungande ribbskott av Ahmed Yasin i den 27 minuten. I den 37 hade ÖSK ett ypperligt kontringsläge där Crespo valde att spela Marcus Pode i stället för den friare Daniel Sobralense.

När den andra halvleken startade stod en ÖSK-seger i drygt nio gånger pengarna hos Svenska spel, ett odds som egentligen skulle ha tagits om möjlighet fanns. Oddssättaren kan inte ha sett hur den första halvleken gestaltade sig och det var bara att tacka och ta emot för alla de som tog chansen och spelade. ÖSK vände nämligen på hela steken på två minuter i den andra halvleken. Först Crespos 1-1 i den 59 minuten, som liknade en kopia av Lanttos mål. Crespo visade där att han även är farlig på huvudet.

I den 61 spelminuten fick ÖSK ett omställningsläge som man utnyttjade exemplariskt. Ahmed Yasin visade fin speluppfattning där han lämna ut bollen till den mer frie Marcus Pode som avslutade kliniskt med stolpe in, 1-2.

Närkingarna hade fler bra tillfällen att näta, särskilt på Ahmed Yasins fina skott. Men även då Daniel Björnqvist ångade på och trasslade sig igenom Gefleförsvaret, men där han saknade rätt balans när den avgörande passningen skulle slås.

Dock var det en dyrköpt seger och flera varningar (vissa starkt ifrågasatta) på ÖSK-spelare gör att en del är avstängda nästa match, nämligen nyckelspelare som Nordin Gerzic, Ahmed Yasin och Crespo. Men med ÖSK:s starka bänk i åtanke ska det inte behöva innebära en alltför stor försvagning inför söndagens hemmamöte mot Europaplatsjagande Elfsborg. Läget känns ändå stabilt, om man inte bjuder de gulsvarta på någonting, som mot IFK Göteborg.

Notabelt I: ÖSK:s tränare Alexander Axén blev uppvisad på läktaren. Domaren skulle bara veta vilken god läktarvana tränaren har.

Notabelt II: Efter Halmstads första bortaseger på ÖSK i början av augusti har man nu ångat på och slagit sitt bortarekord.

Notabelt III: Ängelholm ser tyvärr ut att kunna avgöra superettan, om man går i konkurs. Verkligen synd att en serie ska avgöras så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar