fredag 5 september 2014

Zlatan fyllde 50

Måljubileum och rekord för vår store värlsstjärna. En match som går till historien just av den anledningen. I övrigt var det väl inte så jättemycket att yvas över. Visst, Estland är mycket bättre numera än för tio år sedan och i förra EM-kvalet fick de t.o.m. spela play-off om en plats. Så 2-0 var ändå en helt okey insats.

Sverige skapade en del framåt och Zlatans bägge mål efter drygt 20 minuter satte sin prägel på matchen. Sverige behövde egentligen bara hålla i bollen och bevaka ledningen. Ytterligare lägen till mål sakandes inte heller. Hade Zlatan dragit till direkt på volley, i stället för att ta ner bollen på låret först, så hade kanske ett hattrick varit ett faktum. Men det förstås, bollen hade lika gärna kunnat gå högt över målet också.

Nabil Bahoui hade ett bra skott också, i ett läge som han skapat själv och det var nog riktigt att han också tog avslutet själv, även om det fanns alternativ. De andra två debutanterna Branimir Hrgota och Emil Forsberg får också godkänt. Den förstnämnde tog för sig rejält och kan bli ett framtida anfallsalternativ till Zlatan. Men undrar hur Emil Forsberg kände sig i den första halvleken att som debutant gått på två tunnlar under kort tid?

Försvarsspelet måste vara mer taggat till måndagens EM-kvalmatch mot Österrike. Estländarna kom förbi lite väl enkelt vid några tillfällen och markeringen vid deras hörnor var något bristfällig ibland.