fredag 29 augusti 2014

Alla heter Daniel i Örebro ...

IFK Göteborg hade fyra Glenn en gång i tiden, men ÖSK kan ståta med fyra Daniel. Två av dem, Sobralense och Nordmark, kom till klubben efter att värvningsfönstret stängde tidigare denna månad. De fick komplettera de andra två som redan fanns, Björnqvist och Gustavsson.

Två av de fyra, den förstnämnde och sistnämnde, stod också för kvällens mål hemma mot Brommapojkarna. Daniel Sobralense fick dessutom äran att göra sina första två för sin nya klubb. Han är ju inlånad just från IFK Göteborg.

ÖSK är inne i ett stim just nu, nio poäng och nio mål på tre matcher. Jag tycker man även kan räkna in bortamatcherna mot Mjällby och MFF i denna radda starka insatser av sportklubben. Det är förargligt att det nu blir ett landskampsuppehåll, men vi får hoppas att den goda formen kan bevaras.

I och med segern tog man sig även förbi Helsningborg och ligger nu på åttonde plats i tabellen, på den övre halvan. Det måste kännas skönt för tränare Axén och han kan njuta nu några veckor över de sköna segrarna. Vilken fingertoppskänsla han visade i den andra halvleken då man satt och var livrädd för att BP skulle kvittera. Axén slängde in DG som knappt hade rört bollen innan han med friska ben sprintade förbi BP-försvaret och satte förlösande 3-1.

Innan dess hade Daniel Sobralense i den första halvlekens 29:e minut tagit ledningen för ÖSK med 1-0. Ett skott som många på nya läktaren trodde tog i burgaveln, men som fick jubla när målskytten jublade. En fin publiksiffra förresten, 6664 personer, mot jumbon i serien en fredagskväll. Intresset för fotbollen är verkligen tillbaka, lagom till ishockeysäsongens första tillställningar.

Sobralense var matchens lirare och såg också till att göra 2-0 i den 62:a minuten. Han styrde och ställde i laget och visade stor pondus. Det är bara att gratulera klubben till fyndet. Men trots 2-0 var BP inte ofarligt och det visade de vid flera tillfällen, där Oscar nödgades till avgörande ingripanden. Deras reduceringsmål kom i den 69:e minuten av Gustav Sandberg, efter flera farliga högeranfall. Denne Sandberg kom bara några minuter senare ensam med Oscar Jansson, som fick visa sitt fina målvaktsspel.

Crespo då? Ja, han var stark som vanligt, men kom inte till några avgörande lägen. Hans nick innan 2-0, hade dock mycket väl kunnat gå in. Sen blev han upphakad vid ett par tillfällen där åtminstone en straff varit befogad. Men Alhassan är inte spelaren som lägger sig i första taget, vilket i dessa fall verkade bli till hans nackdel, tyvärr.