tisdag 26 augusti 2014

Bra kämpat ändå, KIF-tjejer!

"Supermatchen alla väntat på" stod det i KIF Örebros matchprogram inför mötet med FC Rosengård. Ettan mot tvåan, en seriefinal i damallsvenskan, där de flesta i landet nog hoppades på en hemmaseger för seriens spänning skull. Nu kan man nog säga att årets serie är avgjord, Rosengård lär inte tappa tillräckligt många poäng.

Det ser ut att bli dubbelt Malmö för andra året i rad, både i herr- och damallsvenskan. Malmöklubbens fjärde titel på fem år. Men i år har ändå KIF Örebro lyckats utmana mästarinnorna och det bådar gott inför kommande år.

Nu ska direkt sägas att kvällens resultat 0-1 ingalunda var rättvist. Hemmalaget skulle ha haft minst en pinne med sig. Man får ha förståelse för att domarinsatserna inte kan vara på samma nivå som i herrarnas högsta serie, men man kan helt klart peka på tre elementära missar. Att det inte är offside vid motståndarnas bakåtspel, att låta hörnan gå innan slutsignalen ljuder och det mest ödesdigra för KIF:s räkning, missen att inte blåsa straff vid nerdragningen av Sarah Michael. Straff där och 1-1 hade gett en helt annan matchbild och kanske tre poäng, och kanske, kanske serieseger ...

Men om inte om funnits, som gumman sa. Nu ska man väl inte gräva ner sig i missade domslut, KIF hade gott om chanser att greja till mål själva. Ogonna Chukwudi är ett storfynd som laget kan bygga mycket kring i framtiden och ikväll överglänsde hon självaste Marta i bortalaget. En frisk Sarah Michael från start hade tillsammans med alltid farliga Sanna Talonen inneburit en annan spets i avslutningarna.

KIF Örebro är starka och måste vara svåra att möta för vilket lag som helst. Rosengård hade stora problem, särskilt i den andra då hemmalaget tryckte på. KIF radade upp chanser även i den första, och det är så typiskt att det istället för mål framåt blir ett baklänges sådant. När Rosengård tog ledningen tilläts Marta stå helt själv framför mål och kunde till och med kosta på sig att dra en KIF-back innan hon satte bollen i nätmaskorna. Det räcker med en chans för den typen av spelare som kan avgöra en match, en hel serie.

När KIF låg på som mest öppnade det sig kontringslägen för Rosengård. Där får hemmalaget verkligen tacka sin keeper Stephanie Labbé som höll kvar spänningen in i det sista. Bland annat med två helt sanslösa räddningar med Malmöspelare helt rena med målvakten.

De 2947 i publiken fick även lite extra underhållning under matchen. I den 6:e matchminuten blev KIF-försvaret nämligen förstärkt av en and, som lyckades hindra ett Rosengårdsanfall. Den blev dock bortskrämd, men kom tillbaka i den 9:e minuten till publikens jubel. Underlaget är ju konstgräs och det var sannerligen också en konstig gräsand som inte kan se skillnad på vad som är vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar