söndag 11 maj 2014

Ett steg i rätt riktning

Crespo tillbaka

En poäng i torsdags och noll ikväll. Ändå värdesätter jag matchen mot IFK Göteborg högre. Efter att ha släppt in ett tidigt baklängesmål redan i den åttonde minuten trodde man dock det skulle rasa i den här matchen för ÖSK, särskilt efter den mediokra insatsen senast mot Falkenberg.

Men man stod upp bra mot IFK på Gamla Ullevi och lyckades forcera in en kvittering efter hörna. Mohammed Saeid var påpasslig med att snappa upp en göteborgsrensing och fick till ett skott, som dock tog i försvaret, men som letade sig till Erik Moberg som satte dit den. Ett härligt styrkebesked att komma tillbaka så där.

Moberg orsakade sedan en straff som Sam Larsson sköt utanför. Jacob Rinne var dock med där väldigt bra och gjorde en helt godkänd premiär från start. I andra fick han till några avgörande räddningar och man hade önskat honom en poäng i debuten.

Nkili kom in i andra och ersatte Sam Mensah. Göteborg fick svårare att komma till avslut mycket tack vare Nkili. Men frågan är om man inte kan efterlysa lite mer rörelse från hans sida före målet. Han sökte inte markering på någon spelare och därför fick målskytten Jacob Johansson helt obehindrat tillfälle att sätta det avgörande 2-1.

I denna match fick vi ändå se mer ÖSK-målchanser än i torsdags. I den 55:e minuten hade Pode ett bra inspel från höger som så när hade nått fram. I den 68:e levererade Daniel Gustavsson en fin löpboll till Pode, som dock inte fick till något bra avslut i kamp med IFK-målvakten.

I den 74:e minuten fick han lämna plats för en efterlängtad comebackare, Crespo. Denne visade spelglädje och kämpaglöd som bådar gott inför framtiden.

Bäst i ÖSK var Mohammed Saeid som fick ta över Nordin Gerzics arbetsbörda på mittfältet och gjorde det bra. DG slet som han brukar göra, men kom inte till några avslut att tala om. Patrik Haginge alltid nyttig.