torsdag 8 maj 2014

Inte ens spelet värmde

En gråkall kväll med 6-7 plusgrader, dåligt med publik och med Falkenberg som motståndare på Behrn arena. Nej, förutsättningarna för en festlig kväll fanns inte och därför hoppades man som åskådare att ÖSK ändå skulle kunna bjuda på ett värmande spel. Som mot Mjällby och i de bägge första halvlekarna mot Malmö och Åtvidaberg.

Dock såg ÖSK-spelarna stela och oinspirerade ut, nästan ointresserade att spela boll en sådan här kväll. Man förstår dem, men bara till viss del, för yrkesmannen i spelarna borde ha tagit över och levererat. Nu var det väl egentligen bara "Hagge" (Patrik Haginge) som sprang och rörde på sig, samt stundtals även Ahmed Yasin.

Nordin Gerzic gjorde ingen av sina bättre matcher, vilket på något sätt smittade av sig på övriga spelare. Daniel-samarbetet (Gustavsson/Björnqvist) fungerade väl så där och man hade önskat att Björnqvist skulle ha utmanat sin back mer på vänsterkanten. Men i sådana lägen har han svårt att få till ett inlägg, högerfotad som han är.

ÖSK testade långskott på mål vid tre tillfällen i första halvleken, genom Daniel Gustavsson, Kalle Holmberg och Ahmed Yasin, vilket var det närmaste mål man kom ikväll. Alltså inga högkvalitativa målchanser och som det artade sig får hemmalaget vara nöjt med en poäng. Falkenberg hade nämligen kontringslägen, där ex-ÖSK:aren Stefan Rodevåg var närmast att näta.

Men visst borde väl FFF:s nummer 7 David Svensson ha fått rött kort för sitt påhopp mot Oscar Jansson. Nio av tio utespelare vid sådana lägen försöker hoppa över målvakten för att undvika kollision, David gjorde inga sådana ansatser och Oscar blev skadad igen.

Nu är det bara att knyta näven i fickan och köra vidare. Andra mållösa matchen i rad och Crespo saknas mer än någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar