tisdag 29 april 2014

Uppstudsiga nykomlingar i superettan


Degerfors IF har inte fått någon vidare bra start i årets superettan. I går förlorade man hemma mot Sirius och har således ingen seger på de inledande fyra omgångarna. Även förra året var man något tröga i starten, men hade då fått ihop fyra poäng på lika många omgångar. I år har man blott hälften.

Visst, det är mycket kvar av årets serie och förra året kom rödvitt ju igång rejält vad det led, vilket till slut resulterade i en fjärdeplats. Till i år har man förlorat en klasspelare som Johan Bertilsson, vilket kommer göra det hela en aning svårare.

Men årets superettan ser onekligen intressant ut, med två spännande nykomlingar, Sirius och Husqvarna. Sirius promenerade hem sin serie förra året och har på försäsongen slagit ut allsvenska Djurgården, Halmstad och IFK Göteborg i Svenska cupen. Så det var inte direkt någon överraskning att Degerfors skulle få svåra problem mot upplänningarna, med Johan Arneng i spetsen. VD:n för Sirius är ingen mindre än Ola Andersson, ni vet ”Rit-Ola” den yngre från tv. Hans gedigna fotbollskunskaper kommer räcka långt för ett hårdsatsande Sirius.

Mer överraskande är att småländska Husqvarna leder serien på tio poäng efter fyra omgångar. Där kan det nog ligga mer underskattning bakom än i Sirius fall. Lillebror Husqvarna har aldrig spelat allsvenskt, men det har däremot storebror Jönköpings Södra gjort, under tio säsonger. På lördag drabbar de samman i ett intressant derby, som borde locka storpublik.


Men årets superettan verkar vara en serie där alla kan slå alla, det kanske blir Degerfors räddning i fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar