fredag 25 april 2014

Kalle Holmberg i gammalt härligt slag

Kalle Holmberg fick chansen från start och som han tog den. Tre poäng (2 mål + 1 assist) till sig själv och tre poäng till laget. Men det var en seger med darr på ribban. Åtvidaberg var så när att komma igen efter tre mål i baken i första halvlek.

Ja, under den första halvleken var det bara ett lag på plan. ÖSK tilläts göra vad de ville, nästan helt oattackerade. Vilken skillnad mot den katastrofala inledande halvleken mot samma Åtvid i premiärmatchen för två år sedan, då ställningen var 2-4 i paus.

"Sämsta halvleken på 20 år" sa Thomas Nordahl då. I pausen frågade jag honom följaktligen om detta. Och visst mindes han de orden, men menade att denna halvlek inte var speciellt bra nu heller, förutom ÖSK:s spel då. Och han hade helt rätt, för lika illa som ÖSK spelade för två år sedan, lika illa uppträdde Åtvidaberg idag under den första halvleken.

Men tränaren Peter Swärdh hade förmodligen sagt ett och annat till sina mannar i pausen. För Åtvidaberg kom sedan ut som ett helt nytt lag, vilket även gällde ÖSK. Rollen var ombytta och redan i den 47:e smällde det till bakom tidigare sysslolöse Oscar Jansson då John Owoeri oattackerad tilläts nicka in 3-1. Samme spelare gjorde även 3-2 dryga kvarten efteråt och då var det match igen.

ÖSK:s enda farlighet i den andra var när Daniel Björnqvist slog ett inlägg mot Nordin Gerzic, vars nick så när håll på att resultera, men bollen gick strax över.

Det var första matchen för säsongen som ÖSK inte gjorde mål under den sista kvarten, men det grejade sig alltså ändå. Alla matchbilder kan vara nyttiga att ta lärdom av och detta var ännu en variant. Det är något som laget kollektivt får ta med sig i minnesbanken och analysera, för att det inte ska upprepas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar