måndag 21 april 2014

Tappad ledning i slutskedet

ÖSK tappade försmädligt en 2-1-ledning i kvällens bortamatch mot BP. I den 3:e övertidsminuten blev hemmalagets Dardan Rexhepi nergjord av ÖSK:s Nkili. Ingen solklar straff direkt, även om ÖSK-backen går mer åt BP:spelaren än bollen. Men mycket beroende på att han inte kom åt bollen.

Nåväl, en poäng får anses som ok efter matchen som helhet. Men strax innan hade ÖSK:s inhoppare Kalle Holmberg haft ett gyllene tillfälle att utöka ÖSK-ledningen. Faktiskt matchens bästa målchans. När han hade gjort 1 - 2 i den 89:e minuten såg det ut som om det skulle bli vinstgivande, men BP kom alltså tillbaka.

Särskilt efter hemmalagets starka första halvlek får man anse resultatet som rättvist. Där höll Oscar Jansson ÖSK kvar i matchen. Och när Hasani gav ÖSK ledningen i den 31:a var det som en repris av onsdagens matchbild mellan ÖSK - MFF, då ÖSK pressade, men Malmö gjorde första målet.

Man trodde nog att ÖSK-försvaret skulle samla ihop sig efter paus, men redan fem minuter in på andra hade BP utjämnat. ÖSK:arna hade stora problem med BP:s bäste spelare Dardan Rexhepi och han kom igenom och spelade finurligt fram  till Gabriel Petrovic som inte gjorde något misstag.

Men sista kvarten har varit ÖSK:s melodi i de inledande matcherna, då man nätat under dessa minuter. Så alltså också när Kalle gjorde 1 - 2. Hasani hade nick i stolpen och Haginge farlig nick som räddades på mållinjen.