onsdag 30 april 2014

Märklig match mellan giganter

Bayern München - Real Madrid, en riktig godbit på pappret, en giganternas kamp. Men det blev bara ett lag på banan, Real Madrid. Fast det beror ju på hur man ser det, det var Bayern som ägde bollen till den största delen. Men spanjorerna fick till ett närmast 100-procentigt försvarsspel, som klippt och skuret ur instruktionsboken.

Man måste ändå beundra Bayern-spelarna som envist trummade på, trots att tiden krympte och chanserna blev allt mer minimala. Ändå fanns hela tiden den där känslan att om de bara spräckte nollan så ... Tyskland - Sverige 4-4 sitter nog i medvetandet hos många lag som hamnar i stort målmässigt underläge.

En annan jämförelse med tysk/svensk anknytning är den från 1982 då IFK hade vunnit hemma med 1-0 mot Hamburg och sedan i returmatchen fick ett tidigt bortamål, ett underläge som sedan tyskarna inte orkade resa sig från.

Matchen igår visar också att det är otroligt svårt att försvara en Champions League-titel, med så många bra lag inblandade som det är.

Frågan är om vi får se en final med två Madrid-lag? Tror inte det, Chelsea har ett upplagt läge och är starka på Stamford Bridge. Även om plumpen mot Sunderland senast sved för blåtröjorna. Men får Atletico in ett tidigt bortamål så vet man aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar