söndag 3 november 2013

Grattis ÖSK till allsvenskan!

                                         Se bildspel

Det var dagen alla hade väntat på, och det var slutsignalen alla hade väntat på. Strax före klockan 5 var det hela klart, och ÖSK hade grejat allt på egen hand. Ja, en hand skulle ha viss del i dramatiken också, nämligen Ljungskiles Luka Mijaljevivs, som orsakade straffen som ÖSK vann på. Eftersom GIF Sundsvall spelade oavgjort hade faktiskt ÖSK kunnat förlora med 10 - 0 mot Ljungskile, och ändå gått upp. Men inte ska man gå upp på något annat lags bekostnad inte. Bra lag reder sig självt.

Nu var det väl kanske inte någon av de bättre matcherna under säsongen, men vad gör väl det en sådan här dag. Skarsjövallens gräs är inte lättspelat för något lag. När ÖSK ledde med 1-0 i den andra halvleken var man rädd för att 1-1 verkligen skulle bli ÖSK:s förbannelse denna höst. Men något 1-1 kom aldrig och någon Sundsvallsvinst kom som sagt inte heller.

Nu blir det repris på förra årets kvaldrabbning mellan Halmstad och Sundsvall, som hallänningarna gick segrande ur. Förmodligen blir det likadant i år. Men då inledde HBK hemma, vilket är en klar fördel. Nu när Sundsvall får börja hemma kanske det kan bli en överraskning.

Vi får väl också säga grattis till Falkenberg, som återigen fick se ett Örebrolag efter sig. Förra året Forward i kvalet för att hänga kvar, nu med en serievinst före ÖSK. Falkenberg, den 62:a allsvenska klubben genom tiderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar