torsdag 7 november 2013

Med ÖSK på slottet

Det var hektiska timmar för ÖSK:arna på onsdagen. Först rådhuset och tacktal hos kommunledningen vid 16-tiden, sedan slottsbesök hos landshövdingen en timme senare. Rose-Marie Frebran höll ett tacktal och framhöll att ÖSK var det lag i både superettan och allsvenskan som hade förlorat minst antal matcher. Hon utlyste en stor applåd också till Oscar Jansson som särklassigt hade släppt in minst mål av alla målvakterna i de bägge serierna.

ÖSK-truppen fortsatte in i matsalen där snittar och bubbel väntade. Detta hoppade dock landshövdingen över eftersom, vilket hon själv betonade, inte nyttjar starka drycker. "Det är väl bara jag och Karl Johan Olsson i landshövdingehistorien". Boris Lumbana sågs ta kort på några lagkompisar och alla verkade trivas i den ovanliga miljön.

Man förflyttade sig till ytterligare en slottsal och en del passade på att softa i sköna fåtöljer. Där följde fler tal av bland andra Raul Björk, ordförande i Örebro läns fotbollsförbund.

– I och med avancemanget till allsvenskan fyller ni ett tomrum. Ni ska också komma ihåg att ni är stora förebilder för ungdomen.

Kommunfullmäktiges ordförande Lars Mohlin var också stolt över ÖSK:arna:

– Ni stärker Örebros varumärke. Om ni bara visste vad ni betyder för staden.

Eftersom det var första gången på slottet för många passade landshövdingen på att informera om den historiska platsen Örebro slott, där bland annat Jean Baptiste Bernadotte utsågs till tronföljare. I slottets historia ryms även Lasse-Maja, en berömd bedragare under 1800-talet som satt fängslad här under en period.

– Hans riktiga namn var egentligen Lars Mohlin, säger då Lars Mohlin.

Tiden går fort när man har roligt och ÖSK-truppen skulle iväg till 4:e våningen för medlemsmöte.

– Därefter har vi abonnerat Restaurang Stora Örebro senare ikväll. Det blir som en avslutning på säsongen eftersom många sedan åker iväg på semester, upplyser ÖSK:s VD, Jan Karlsson.

Dock måste några hålla sig hemma fredagen den 22 november då länets fotbollsförbund håller sin egen fotbollsgala. Det gäller främst de som är nominerade i olika kategorier.

                          ÖSK:arna lyssnar på tal från landshövdingen

                       Oscar Jansson får applåder av lagkompisarna

                                 Snittar och bubbel väntade i matsalen

                  Peo Ljung var på slottet även i våras, då under Fotbollsforum

                          Lite softande i slottsligt möblemang

                             Raul Björk från Örebro läns FF höll tal

                       Det var allmänt glad och uppsluppen stämning på slottet

                                         Vilka tar Lumbana kort på?

                                         Jo, Björnquist och Saeid
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar