söndag 27 oktober 2013

Tennissiffror när ÖSK gjorde sin plikt

Det blev rena tennissiffrorna, 6-1, nu ikväll när ÖSK gjorde det alla hoppades. Nämligen krossade Gais på hemmaplan inför drygt 5500 åskådare. En bra publiksiffra med tanke på att matchen också gick i tv. På tal om det så skulle Sundsvallsspelarna bänka sig framför apparaten efter att de nyligen slagit Brage hemma med hela 4-0. De måste ha fått tv-kaffet i vrångstrupen när de fick se ÖSK leda med 2-0 redan efter 10 minuter.

Det var en start som ÖSK:arna så väl behövde och man unnade laget verkligen detta efter alla bedrövelser. Skönt även för publiken förstås. Man kunde dock inte tro att det var ÖSK som ledde matchen, eftersom Gaisarna förde spelet. Det var ofta många försök till instick mot lagets stjärna Daniel Mendez. ÖSK agerade något ängsligt i slutet av första halvleken och ett baklängesmål där hade kunnat få stora konsekvenser.

Nu kunde man går till en halvtidsvila med en tvåmålsledning, och sedan bli lika lyckosamma i inledningen av den andra. 1-0 hade gjorts efter drygt en minut av första halvleken och det hade inte gått längre av den andra innan Shpetim Hasani resolut stänkte in 3-0 ribba in. I det läget kändes matchen avgjord och det skulle komma mer från Hasanis fötter.Efter en timmes spel hade ÖSK 4-0 och Shpetim hade gjort hattrick.

I slutet fick ÖSK en straff och hemmapubliken ville nog se Shpetim göra en Zlatan, d.v.s. fyra mål i en match. Men ok, det var på sätt och vis skönt att Mohammed Saeid fick förtorendet igen, så att minnet av hans usla straff tidigare i höst fick raderas ut. Denna gång lade han en mer genomtänkt 11-metersspark och det är skönt att han är på banan igen.

Saeid tillhörde nämligen inte startelvan, utan fick hoppa in i den första halvleken i stället för skadade Nkili. Roligt också att Daniel Gustavsson fick näta inför hemmapublik, i den sista hemmamatchens sista sekund. Det är han verkligen värd och vi på pressläktaren var rörande överens om hans stora värde för laget. Där får vi verkligen hoppas att klubben lyckas engagera honom också till nästa säsong.

Ett utropstecken är också Gustavssons namne med efternamnet Björnkvist. Såg redan i somras hans kvalitéer, särskilt offensivt. Vänsterbacken Daniel fick t.o.m. bli högerback i några minuter sedan Haginge bytts ut.

Nu måste allt klaffa även i lördagens match borta mot Ljungskile så vi äntligen får se ÖSK allsvenskt igen!