tisdag 22 oktober 2013

Samma visa igen

Har du hört den förut? Ja, så hette ett humorprogram på tv som var populärt på 1980- och 90-talen. Ungefär så kan man även titulera ÖSK-matcherna i höst, som ideligen slutat 1-1, titt som tätt. Inte fullt lika roligt som tv-programmet förstås. Matchbilden har varit skrämmande lika match efter match. Ett ÖSK som tar ledningen, men som agerar så pass osäkert och ängsligt att försprånget tappas. Precis som man tappat vårsäsongens fina poängförsprång. Jag minns ÖSK förr om åren i fotbollsallsvenskan, då man nästan jämt var ett höstens lag. Det stämmer verkligen inte i år.

När ÖSK slagit Ljungskile hemma med 1-0 den 26 juni gick man på semester en månad. Man kan verkligen fråga sig vad som hände under denna ledighet? Tillbaka i den 15 omgången förlorade man genast mot Jönköpings Södra IF med 0-2. På de 14 första omgångarna hade närkingarna skrapat ihop 33 poäng, medan Falkenberg och GIF Sundsvall endast hade 29 vardera.

Många menade då att saken var klar, ÖSK skulle bli ett av de två övre lagen. Men vi som varit med ett tag vet att mycket kan hända i en serie. Det som framförallt hände med ÖSK efter sommaruppehållet var att man tappade sin effektiva djupledslöpare, Alhassan "Crespo" Kamara. En lucka som man aldrig riktigt kunnat fylla igen.

Att dagens ÖSK skulle vara ett lag som klarar sig i allsvenskan tror väl endast den blåögde dumoptimisten. Men att vinna över två medelmåttiga superettalag, Gais och Ljungskile, ska kunna vara fullt realistiskt och då är en allsvensk uppflyttning ett faktum. Då får ÖSK glömma höstsäsongen som varit och blicka framåt med ett nyrustat lag. Men det blir 180 kvalfyllda minuter i slutet av oktober och början av november.

Kvalfyllt blir det även för blågult, med matcher mot Portugal den 15 och 19 november. Biljetterna till Friends arena till det senare datumet lär komma få en strykande åtgång. En del kanske gläds över att få uppleva en storstjärna som Ronaldo, men de flesta hade nog föredragit anonyma ukrainare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar