onsdag 11 september 2013

Tre poäng räcker

Sverige gjorde vad som behövdes och det redan efter 27 sekunder. Zlatan är nu historisk på många sätt, det genom tiderna snabbaste målet i en tävlingsmatch. Visst, vi får vara nöjda med tre poäng, även om spelet gick på kryckor. För nog tyckte jag allt att Kazakstan hade fler chanser än Sverige, som får tacka en utmärkt Andreas Isaksson för full pott. Det närmaste 0 - 2 var väl endast Albin Ekdahls stolpe ut i slutet av matchen.

Tyvärr gick även Österrike och vann med 1 - 0, där Irland länge höll tätt. Men man kan inte få allt och ska Sverige till VM måste man bevisa att man är värda det, med en seger mot alpfolket den 11 oktober.

Det verkar som om Sverige växer med uppgiften, mot bättre motstånd. Inte i någon match mot Färöarna eller Kazakstan har spelet varit övertygande. Inte alls på långa vägar som i andra halvlek mot Tyskland.

Normalt sett ska Sverige vinna enkelt mot Österrike, men kvalspelet denna gång har visat sig vara osedvanligt knöligt och krokigt. Ett kval som även går in långt på hösten om det blir play-off.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar