torsdag 12 september 2013

ÖSK får slita för poängen

Precis som vårt landslag fick ÖSK verkligen kämpa för de tre poängen och en uddamålsvinst. Det är en stor skillnad mot vårsäsongen då det gick överraskande enkelt. Man förstod att höstsäsongen inte skulle bli en liknande räkmacka och så här kommer det nog se ut resten av serien. Jag tror mycket beror på avsaknaden av "Crespo" som var en stark och irrationell spelare, som slet sönder motståndarförsvaret. Hasani och Holmberg i all ära, men de skapar inte lika många luckor som Kamara gjorde.

De slet sig ändå till några chanser och Holmbergs chip var värd ett bättre öde. Trodde också att Saeid skulle gå på säkerhet på straffen, som han framgångsrikt gjort tidigare. Att dunka upp den högt är alltid riskabelt, men nu ordnade det sig alltså ändå, trots straffmissen.

I paus hade tränare Ljung sagt åt sina mannar att gå rakare fram mot mål och komma till avslut. Detta har man väl saknat även tidigare då passandet i sidled kanske ibland överdrivits. Men det gäller förstås att skapa en trygghet i spelet och ha tålamod. Nu fick vi inte se den där massoffensiven i andra halvlek som Ljung efterlyste, och ÖSK hade egentligen en aning tur som fick full pott. Men ett bra lag ska ha tur, lyder en gammal sliten klyscha. Och segern var ingalunda orättvis.

Domaren tillät ganska mycket, vilket gjorde att det stundtals kunde bli tuffa närkamper. Men mer behagligt för åskådaren, som slapp se en sönderblåst match. Nu är det uppehåll igen för ÖSK, på drygt en vecka innan det är bortamatch mot Ängelholm. Jag tror de grejar´t, men det blir nog lika besvärligt som idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar