fredag 20 september 2013

Slarvigt ÖSK!

Matchen i Ängelholm är bara att glömma och gå vidare från. Laget får skylla sig självt som inte kan avgöra matcherna tidigare. Det höll på att sluta likadant mot Assyriska och ÖSK:arna kan inte ha samma tur jämnt. Det här måste bli en väckarklocka för att punktera matcher mycket tidigare i fortsättningen. Förresten, domaren har mycket väl kunnat blåsa straff för Ängelholm i andra halvleken efter Wowoahs kapning. Ingen solklar straffsituation visserligen, men vilken domare som helst hade kunnat falla till föga eftersom hemmalaget fick en omdiskuterad utvisning i första halvlek.

Det var både modigt och rätt av domaren att blåsa där, för visst hade Shpetim Hasani fart i sin löpning. TV-kommentatorerna satt hela tiden och tjatade om att han saknade fart och att det då inte var något friläge. Han hade gott och väl speeden uppe och var på väg att ta sig fram helt fri när han bryskt blev stoppad av Ängelholmsbacken. Inget snack om den saken, även om man kanske har sett tydligare utvisningssituationer tidigare.

Låt det här bli en ordentlig läxa för ÖSK:arna. Ska de gå upp i allsvenskan håller inte ett liknande slarv. Och går de upp i allsvenskan håller inte detta spel. För närvarande är det bara Falkenberg som visar allsvensk klass av superettalagen, och det är väl kanske ÖSK:s lycka att det inte finns fler. Ordnar man en allsvensk biljett får man väl ta nya tag till nästa år, med framförallt forwardsförstärkningar.

Att leda med 1 - 0 är tydligen inte ÖSK:s melodi i år. Man har tappat många sådana ledningar. Vi får hoppas på ett riktigt avreagerande mot Brage hemma på tisdag, med ett ordentligt målkalas, som kan trigga igång målskyttet igen. Men efter vad man sett ikväll vet man inte var ÖSK står.