måndag 19 augusti 2013

Snöpligt, ÖSK!

Ända till den 91:a minuten hade ÖSK ledningen mot Hammarby och var på väg att ta sin tionde raka hemmaseger. Detta efter ett ledningsmål i början av den andra halvleken, men ett litet misstag gjorde att bortalaget kunde kvittera. Misstaget var att annars duktige backen Daniel Björnkvist blivit för offensiv på högerkanten. När ett lag leder i slutminuterna brukar det vara kutym att gå och gneta vid hörnflaggan, vilket också Daniel gjorde, men hade nog tjänat på att spela in bollen mot Mohammed Saeid. Nu blev Daniel av med bollen vid hörnflaggan och Hammarbys Kennedy Bakircioglu kunde snabbkontra och skicka in en "macka" mot en fri Max von Schlebrügge, 1 - 1.

Totalt sett får man nog säga att rättvisa skipades eftersom HIF bombarderade ÖSK-målvakten mot slutet. Oscar Jansson var kvällens ÖSK:are som i alla fall räddade en poäng mot sitt lag. Efter en uddlös första halvlek, ändå med stort bollinnehav hos hemmalaget, trodde man på en förändring i början av den andra. För bara efter tre  minuter var det ledning för ÖSK genom Ahmed Yasin.

Därefter började det hända andra saker, först Christoffer Wiktorsson utvisad efter att ha dragit ner en fri Sundin. Bara några minuter därefter blev tränare Peo Ljung uppvisad på läktaren. Hjälptränaren Alexander Axén fick rycka in och få ordning på kaoset. Haginge hade fått ta Wiktorssons plats och hemmapubliken fick alltså se Daniel Björnkvist på högerbacken. Ett framtida löfte om det inte vore för den där sista lilla fadäsen. Men det är alltid lätt att vara efterklok.

Hur som helst var det en match inramad med mycket känslor, dramatik och förtvivlan. ÖSK tog ändå över serieledningen igen, tack vare pinnen som var så nära att bli tre. Dock borde laget kunna greja en allsvensk plats, trots detta poängtapp. Laget är för bra för superettan, men då måste fler mål göras.