tisdag 13 augusti 2013

Tredje ÖSK-förlusten

Toppmötet i superettan GIF Sundsvall - ÖSK innebar närkingarnas tredje förlust. Den andra på bara några veckor. Men, det ska sägas, att resultatet var synnerligen missvisande. Visserligen hade Sundsvall några heta målchanser i den första halvleken, då också 1 - 0 kom, men i andra var de lika bleka som bortalagets tröjor.

Hade inte målvakten Oskar Berglund storspelat så hade Shpetim Hasani nätat flera gånger. Bland annat på en delikat klack, där målvakten kom ner i sista sekunden och fick grepp om bollen. En välplacerad nick från Shpetims panna hade suttit som en smäck om inte Berglund var där.

Men det gäller att göra mål. Även om ÖSK totalt ägde andra halvlek blev de lite för ivriga. Ett så passningssäkert lag borde kunna spela sig igenom Sundsvalls försvar istället för att mata med genomlästa långbollar. Både Kalle Holmberg och Ahmed Yasin testade flera avslut, skott som dock gick långt utanför eller över. Även detta ett utslag av brist på kyla. Den sistnämnde gjorde ingen av sina bättre matcher och blev därför utbytt för första gången i år.

Nu fick vi äntligen se William Atashkadeh tillbaks igen och det är väl egentligen det enda glädjeämnet som kunde erhållas från Norrportens arena. Men det förstås, att ÖSK kan dominera så fullständigt mot ett topplag på bortaplan tyder ju på viss styrka, även om inte målen kom denna gång.

Hoppas de istället kommer på måndag mot Hammarby och kanske att Nordin Gerzic då får starta, eftersom Nkili är avstängd.