söndag 25 augusti 2013

ÖSK lever farligt

Tre oerhört viktiga poäng bärgades i kväll borta mot Varberg, men det satt hårt åt. Hemmalaget hade flest målchanser, men ÖSK kan återigen tacka Oscar Jansson för poängen. Det saknades fart och rörelse hos topplaget och en liten formsvacka kan nog skönjas. Man saknar det där självförtroendet och flytet som visades upp i matcherna under vårsäsongen.

Det som också saknades hos ÖSK i matchen var egna initiativ och egna löpningar, som Ahmed Yasin var så framgångsrik med i våras. Just ett sådant initiativ tog dock Kalle Holmberg i början av den andra halvleken, utnyttjade sitt snabba löpsteg och kom till avslut, 0 - 1. Ett resultat som då faktiskt var ganska missvisande. ÖSK hade haft spelet, men Varberg de få målchanser som bjöds.

I fortsättningen i höst måste svartvitt dock bli bättre på att döda matcherna. Nu höll det på att bli samma visa som mot Hammarby i måndags, eftersom Varberg kvitterade med tio minuter kvar. Vikarierande coachen Axel Kjälls fingertoppskänsla med att kasta in Marcus Pode gav ändå resultat i den 85:e minuten och ÖSK kunde lättade åka hem med full pott.

I första halvleken hade Magnus Wikström en del otalt med Varbergs nia och åkte också på en varning efter en het duell. I ett senare skede hindrade Wikström dennes framfart på ett ojust sätt och var väldigt nära ytterligare ett gult kort. Ja, ÖSK levde verkligen farligt ...