torsdag 29 augusti 2013

Nu gäller det!Förmodligen får vi se denna flagga även ikväll, den som framgångsrikt viftades med ifjol i kvalmatchen mot Forward.

Superettan går in i sista tredjedelen, slutspurten av serien. Nu i månadsskiftet augusti/september törs jag säga att ÖSK framtida öde avgörs. Dagarna mellan 29 augusti och 1 september kommer bli oerhört viktiga och vi får hoppas att tränare Peo Ljung ingjuter välbehövligt mod och kraft i mannarna. För länet vill se allsvenskt nästa år, och då ligger förstås ÖSK bäst till eftersom Degerfors nu halkat efter något.

Ska ÖSK kunna rå på Falkenberg i kväll och Degerfors på söndag krävs att laget höjer sig flera snäpp från de senaste matcherna. Sanningen att säga är känslan inte direkt positiv och det verkar som om närkingarna är inne i en liten formsvacka. Som skulle bli total vid en förlust mot FFF och DIF, vilket dock inte är helt orealistiskt.

Visserligen vann ÖSK bortamatchen mot Varberg i söndags, men det var sannerligen inte övertygande. Laget får tacka sin stjärnmålvakt Oscar Jansson, som nu räddat poäng i många matcher. Vad händer om han råkar ha en dålig dag, som alla måste tillåtas att ha någon gång?

ÖSK levde verkligen farligt mot Varberg och i första halvlek var Magnus Wikström ytterst nära att bli utvisad. Laget skapade väldigt lite och när man satt och efterlyste egna initiativ och löpningar från spelarnas sida, i stil med det som visades upp i våras, satte snabbe Kalle Holmberg fart. Han tog ett par snabba steg och kom till avslut, 1 - 0 till ÖSK.

Ett resultat som då höll på att bli en repris av det mot Hammarby, eftersom Varberg kvitterade med tio minuter kvar. Men ÖSK:arna kom undan med blotta förskräckelsen och kunde bärga tre poäng med fem minuter kvar på klockan. Man skulle vilja efterlysa en punktering av matcherna vid ett tidigare läge.

Kvällens motståndare Falkenberg kommer förmodligen heltaggade till Behrn arena. Sedan måndagsmatchen mot Hammarby har de tillbringat några dagar här i staden. De verkar inte lämna något åt slumpen och kommer inte ge sig i första taget. Mot Hammarby spelade de förståndigt och briljant i vissa stunder. Tog smarta löpningar som resulterade i två snygga mål i andra halvlek.

Det gula laget ser sin gyllene chans att överraska hela Fotbollssverige och ta en direktplats till allsvenskan, vilket mycket väl kan innebära ÖSK:arnas första hemmaförlust i år. Måtte jag ha fel, för en tredjeplats och ett eventuellt kval i november blir inte roligt.

Blir detta dagarna som favoriterna ÖSK tappade greppet i superettan, eller blir det dagarna då laget visade att det hör hemma i allsvenskan nästa år? Svaret har vi på söndag kväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar