tisdag 7 maj 2013

Ingen förlust i helgen

Våra länslag i de tre högre serierna lyckades undkomma förlust i sina respektive matcher under helgen. I och med Degerfors seger i superettan är man nu uppe mitt i tabellen på en 8:e plats. En seger är väldigt värdefull i den rekordjämna serien där alla verkar kunna slå alla. Mellan 4:e och 12:e lag skiljer det bara 4 poäng.

ÖSK:s kvittering mot Falkenberg var oerhört psykologiskt viktig inför fortsättningen. Det var hallänningarnas första poängtapp och hade vid seger utökat avståndet med 6 poäng till svartvitt. Nu är det bara en seger som skiljer mellan lagen. De bägge topplagen har inga lätta matcher i nästa rond då ÖSK tar emot Degerfors i derby på Behrn arena, och Falkenberg möter trean Assyriska borta. Glädjande för ÖSK är ändå att skadade målspottaren Crespo ändå verkar kunna komma till spel på måndag.

KIF Örebro hade serieledning på gång i söndags då man efter 57 minuter ledde med 2 - 0 borta mot Linköping. Sarah Michael nätade då, men blev sedan utbytt med kvarten kvar att spela. In kom mittfältaren Ellen Karlsson och kanske att tränaren Rikard Nilsson ville försöka säkra segern med detta byte. Men anfall är ofta bästa försvar heter det, och måhända att bytet kom för tidigt. När så inte Linköping behövde ha koll på hyperfarliga Sarah tog man över initiativet och 1 - 2, plus 2 - 2, följde inte så långt därefter.

På torsdag kommer en verklig värdemätare då årets KIF då serieledarna Malmö kommer på besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar