fredag 3 maj 2013

Bye, bye Messi


Även om det inte blir något guld i Champions League har Messi vunnit mycket. Inte minst i landslagströja.

Världens bäste spelare i världens bästa klubblag i fotboll. Det har vi vant oss vid under några år nu när vi sett Lionel Messi haft lekstuga i sitt Barcelona. Att de har kunnat göra vad som helst i La Liga är en sak, men de har ju lattjat med vartenda fotbollslag i hela Europa tidigare. Men det verkar vara slut med det nu och man hör ofta kommentarer om att folk har tröttnat på spansk gåfotboll. Tråkigt och ineffektivt.

Ineffektivt har det blivit eftersom lagen i Europa har lärt sig spelet och hur de ska tackla både laget och Messi. Barcelona har helt enkelt blivit sönderlästa och redan förra året märkte vi hur Chelsea hade knäckt koden i semifinalen av Champions League.

Det ska inte stickas under stol med att Chelsea då hade ett sjusärdeles flyt som även höll i sig i finalen mot Bayern München. Men detta år känns det som om det är tyskarnas år, efter att ha varit i final för tredje gången på fyra år. Ja, tyskt blir det ju hur som helst eftersom Bayern möter Borussia Dortmund i finalen på Wembley den 25 maj.

Men just nu verkar Robben & co helt oslagbara och 7 - 0 på Barca säger en hel del. Imponerande! Kanske vi har sett ett tronskifte nu under dessa två veckor? Medan Bayern mer är ett lag känns det som om Barca förlitat sig väldigt mycket på Messi.

Han har nog inte sagt sista ordet. Vill nog väldigt gärna ha revansch till nästa år. Men nu har Barca-ledningen ändå fått något att fundera på till nästa säsong.

Det var särskilt roligt att höra den tyske sportkommentatorn inför veckans matcher, då de bägge tyska lagen hade 4 - 0 respektive 4 - 1 att gå på.

– Man ska komma ihåg att i de två spanska lagen spelar inte en enda svensk ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar