måndag 8 april 2013

IFK regerar i allsvenskan

Idrottsföreningen Kamraternas klubbar i Göteborg och Norrköping är ensamma lag om full pott i allsvenskan efter två omgångar. Två gamla klassiska lag alltså. Av nykomlingarna har både Öster och Halmstad klarat sig utan förlust och de sistnämnda visar sig svårslagna. Imponerande med 1 - 1 mot både Malmö FF och Elfsborg.

Djurgården föll stort i inledningsomgången och när Mjällby tog ledningen i den andra ronden på Stockholms stadion brast tålamodet för järnkaminernas supportrar. Föremål haglade in och domaren kunde inte tillgodose spelarnas säkerhet varför matchen bröts. När den fortsätts är i nuläget oklart.

Rond två bjöd också på allsvenskans första inomhusmatch någonsin. Sedan serien startade 1924 har cirka 13 000 matcher spelats och den historiska första matchen under tak spelades således på Friends arena mellan AIK - Syrianska. Enligt uppgift ska Solnalaget vara glada för poängen även om de flesta i den rekordstora publiken på drygt 43 000 var besvikna.

Mot slutet kunde man se en frustrerad ex-örebroare Sharbel Touma reagera häftigt när han blev utbytt. Han ville så gärna avgöra inför sina flera tusen Syrianska-supportrar på läktare. Han var också nära att göra det flera gånger.

Att det blev en inomhusmatch berodde förresten på att takmekanism krånglade och det hela var således ofrivilligt. Tur att det inte hände i varma juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar