måndag 8 april 2013

ÖSK-seger i premiären

Det var ett nervöst Örebrogäng som uppträdde på Behrn arena de första fem minuterna. Det märktes att det var premiär, men inte för Värnamo som hade allt att vinna. Det var också smålänningarna som skapade de första målchanserna, mest pga ÖSK-slarv. Sedan jobbade hemmalaget in sig i matchen mer och mer, vilket innebar ett betydligt större bollinnehav. Men de riktigt stora målchanserna ville inte infinna sig.

Det märktes ändå att närkingarna var det fysiskt starkare laget och med sitt effektiva man mot man-spel krympte man ytorna för Värnamo som hela tiden stördes i sina uppspel. I den 25 minuten fick ÖSK en frispark och när Värnamo skulle ställa upp muren hände något som både domarna och de flesta i publiken missade. En bortaspelare föll handlöst till marken och höll sig för ansiktet, varför är oklart. Domarna kunde således inte döma för något de inte sett, så ÖSK fick lägga sin frispark.

Mot slutet av första halvlek ökades trycket för hemmalaget och när man satt och väntade på 1 - 0 höll det på att bli en kalldusch. Magnus Wikström gav en onödigt svår pass till Ilir Berisha som med nöd och näppe fick tag i bollen. Men en ansträngd Berisha var i sådan obalans vid tillfället att han tappade bollen till Värnamos Abdul Khalili, som bara hade att avancera mot mål. Ensam med ÖSK-målvakten sköt han sedan i stolpen.

I den andra halvleken ökade ÖSK:s tryck, men inte förrän i den 60 minuten fick hemmalaget hål på sina motståndare. Efter ett precist inlägg från Patrik Haginge landade bollen på Crespos panna som med låg styrfart fick nicken mot hörnet. Från läktaren såg det ut som om bortamålvakten Björn Åkesson skulle hinna upp bollen, men en studs gjorde det svårt och 1 - 0 var ett faktum.

I den 85 minuten drogs Sheptim Hasani ner av Åkesson och domaren tvekade inte en sekund att blåsa straff. Mohammed Saeid klev fram och var hur säker som helst.
Slutresultatet 2 - 0 blir i premiären därmed detsamma som i säsongens första tävlingsmatch hemma mot Värnamo i Svenska cupen.

Drygt 4 100 i publiken kunde andas ut. Premiären var överstökad.