tisdag 2 april 2013

Allsvenskan har sparkat igång

Den första omgången innehöll väl inga direkta sensationer. Det ska i så fall vara Malmö FF:s poängtapp hemma mot Halmstad. Men av tradition brukar nykomlingar överraska. Det är många år sedan alla nykomlingarna kammade noll i premiären. Det hände inte i år och inte heller förra året, fråga bara ÖSK.

Det är i början av serien de nya lagen har som mest energi och framåtanda. Och det är då som det kan vara upplagt för underskattningar. I nästa rond ställs alla tre mot förväntade topplag, som tillsammans gjorde åtta mål i premiäromgången. BP möter IFK Göteborg borta, Halmstad har Elfsborg hemma och Öster tar emot Helsingborg. Upplagt för överraskningar med andra ord.

Premiärdagen uppvisade något märkliga resultat; tre matcher som slutade 3-0/ 0-3. Sportbladet hade följt upp detta märkliga sammnaträffande och hade placerat en bild på ett Tr30-rör i samband med artiklarna om de tre förlorande lagen, med texten Häckens baksmälla osv.

Av de tre var väl just Häckens stora förlust i Göteborgsderbyt mest förvånande. Häcken som förra året var nära att ta guld och IFK som däremot gjorde många fans besvikna.

Idag hade tränarna i supertettan upptaktsträff och av tränarrösterna tippar de flesta på ÖSK, medan inte så många tror på några framgångar för Degerfors IF. Själv tror jag Örgryte kan överraska stort, nykomlingar som de är.

G.L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar