torsdag 14 mars 2013

Ännu ett fall på mållinjen

Återigen var det så nära en mirakelvändning. Återigen var det så nära en ny bragd i Tyskland. Återigen är Arsenal utslaget ur Champions League.
     För två år sedan blev Arsenal utskickade ur Champions League slutspelet i åttondelsfinalen mot Barcelona. I en heroisk insats på hemmaplan lyckades Arsenal vända ett 1-0-underläge till vinst med 2-1, efter bland annat ett sent mål av Andrei Arshavin. Hyfsat utgångs läge inför returen på Camp Nou. Väl där fixade den lilla liraren Messi två baljor och han fick hjälp av att mål från Xavi, men ett självmål av Sergio Busquets satte Arsenal i läge där ett mål skulle skicka dem till nästa runda. Niklas Bendtner av alla var den som fick läget. Han lyckades som vanligt schabbla bort läget på ett egendomligt sätt. Respass.
      Nu är året 2012 och nya tag i åttondelsfinalen och den här gången ställs de mot Milan. Första matchen spelas på Giuseppe Meazza i Milano och där blir Arsenal överkörda och förlorar tillslut med 4-0, efter bland annat två Robinho-mål och ett från en viss Zlatan. På Emirates var det sedan dags för en otrolig upphämtning. Innan halvtid stod det 3-0 och Arsenal tryckte på. I andra täppte Milan till bättre i de bakre leden. Arsenal lyckades dock vaska fram ett jätteläge till lagets storslagne målskytt, Robin van Persie. Men ett tafatt chipförsök var allt han utsatte Christian Abbiati i Milanmålet för. Respass.
     Sedan kommer vi till gårdagskvällen. Arsenal är sedan länge utdömda av de flesta som intresserar sig för fotboll. Det på grund av den 3-1-förlust som de åkte på i första matchen mot Bayern München. Och det hemma på Emirates. Innan matchstart såg det såklart otroligt mörkt ut, men med ett ledningsmål redan i den tredje matchminuten så tändes en gnutta hopp. Sedan tryckte Bayern på i princip hela matchen till Arsenal satte en hörna i matchminut 86. 2-0-vinst men det ger inte så mycket mer än ökat självförtroende till avslutningen av ligaspelet. Däremot kan man komma ihåg och gräma sig över det friläge som Walcott skulle haft om inte domaren felaktigt dömt bort det för offside. Gervinho hade också en boll som så när letade sig in vid bortre stolpen.
     Sådana chanser kan man alltid sitta och våndas över såhär i efterhand. Men det känns som att det snart måste vara Arsenals tur att lyckas med en makalös vändning i Champions League.

//Billy Hammer (praktikant)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar