fredag 15 mars 2013

Glitter, glamour, blod, svett och tårar

Det glamourösa Champions league har under veckan avslutat sina åttondelsfinaler. Lag som Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen och Paris Saint Germain är vidare med ett nödrop, medans äventyret är slut för klubbar som Manchester United, Arsenal och Valencia. I slutändan kan det bara finnas en vinnare och visst ser Barcelona  med Leo Messi i täten sin vana trogen riktigt starka ut, men kanske kan italiensk taktik, fransk elegans eller tysk organisation sätta stopp för den röd/blåa maskinen från Katalonien. Det får framtiden utvisa.

På ett helt annat plan, i bottenskicktet av Premier league slåss i huvudsak sex lag om att inte vara något av de tre lag som hamnar under det fruktade strecket som leder till degradering inför nästa säsong.

15. Sunderland                 30p
16. Southampton              28p
17. Aston Villa                 27p
---------------------------------------
18. Wigan                         24p
19. Reading                      23p
20. QPR                           23p

I helgen kommer en av säsongens viktigaste matcher om man råkar hålla på Aston Villa eller QPR. Då möts nämligen de två på Villa Park, seger för Aston Villa där och man får betydligt fastare mark underföterna, förlust och läget ser prikärt ut, medans QPR på allvar lägger sig i striden om att hålla sig kvar i högsta ligan. Mitt tips på hur plats 18, 19 & 20 ser ut när säsongen är slut:

----------------------------------------
18. Southampton
19. QPR
20. Reading

Så hoppas och tror jag att det ser ut vid säsongens slut, samt att vi får upp några klassiska lag från Championship. Hade gärna sett lag som Millwall, Leeds, Nottingham och Bolton upp, men det lär inte hända, inte i år i alla fall.

//Erik Englund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar