måndag 6 augusti 2012

Förlust som kan bli ödesdiger

Ska måndagen den 6 augusti bli dagen då ÖSK egentligen åkte ur allsvenskan? En eventuell degradering kan förstås inte bero på endast en match, men förlusten mot Mjällby hemma kändes värre än de mot BK Häcken. I en regnruskig kväll liksom låg det i luften, känslan var att det inte fanns några positiva ÖSK-vibbar.

Det var ju i augusti månad som ÖSK skulle visa alla belackare att det är allsvenskan även nästa år som gäller. Att P-O Ljungs kanonstart som ny tränare fick en tillfällig svacka i dubbelmötet mot Häcken var nästan förlåtligt, och det var nu ÖSK skulle börja den riktiga uppmarschen. De tre hemmamatcherna mot Mjällby, Gefle och Djurgården skulle ge fina poäng. Nu finns förstås chanserna till vinst mot de två sistnämnda lagen kvar, men som ÖSK-laget spelade ikväll är det inte mycket att hoppas på.

Skulle en vinst komma mot Gefle IF den 24 augusti är det förmodligen inte tillräckligt ändå. Det som är mest skrämmande är att Mjällbysegern var fullt rättvis. Visst, ÖSK hade med lite flyt kunnat få in något mål , men Mjällby hade också lägen, så 1 - 2 hade i alla fall inte förändrat mycket. Och hur många gånger har inte Mjällbys Marcus Ekenberg förstört för de svartvita genom åren? Så liksom ikväll.

Man kan tycka att det är tur när Mjällbys Haris Radetinac nästan prickskjuter på Ekenbergs huvud och bollen går in över Jonas Sandqvists dito. Eftersom det går så fort hinner inte målvakten göra det där nödvändiga upphoppet och fånga bollen. Sandqvist kan absolut inte lastas för förlusten utan var den som räddade kvar hemmalaget i matchen.

Visserligen fanns några tillfällen till kvittering. I slutet av första halvleken hade både Markus Astvald och Kalle Holmberg några gyllene chanser.. I den andra visade Armend Alimi och Mohammed Saeid bra löd i dojan. När augustifönstret öppnade hoppades man på en anfallsförstärkning, för som det är nu är det egentligen för tunt. Dessutom slarvade Astvald bort några bra anfallslägen genom att vara för ivrig och springa offside. Det blev ändå något bättre i anfallet efter Kalle Holmbergs inhopp, men det kommer förmodligen inte räcka i fortsättningen.

Den största behållningen denna kväll var egentligen att få snacka bandyminnen med ÖSK-legendaren Benny Lennartsson i halvtid. Han har delvis flyttat hem till Fjugesta, men har kvar en lägenhet i Frankrike. Ja, ÖSK:s bandylag under 60-talet väcker många fina minnen och det var på den tiden laget toppade maratontabellen. Tiderna förändras och skulle ÖSK ramla ner i superettan lär man väl ändå behålla sin elfteplats i fotbollens motsvarighet. Visserligen skuggar Hammarby med 44 poäng där bakom, men de tar sig väl knappast upp i år heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar