lördag 28 juli 2012

Härlig kämpapoäng

Precis som mot Malmö FF hemma fick ÖSK ett baklängesmål insläppt i inledningen av den andra halvleken mot Åtvidaberg. I bägge matcherna visade Sportklubben dock god arbetsmoral och kämpade sig tillbaks in i matchen, för att bärga poäng. Visserligen bara en på Kopparvallen, men inte desto mindre ett styrkeprov.

Åtvidaberg var det laget som åstadkommit näst flest mål i allsvenskan, men mot ÖSK blev det tji för det farliga anfallsparet Viktor Prodell och Magnus Eriksson. De hade tillsammans gjort 19 av östgötarnas mål, fyra fler än hela ÖSK innan matchen.

Nåväl, nu var de nära flera gånger, särskilt i första halvlek. Men Jonas Sandqvist storspelade i ÖSK-målet och visade att han är nummer ett för närvarande bland de bägge målvakterna. På hörnan som ledde till 1 - 0 för Åtvid hade han inte så värst mycket att göra. En målvakt som är säker i luftrummet hade förstås försökt sig på att gå ut och boxa bort bollen, men samtidigt var det väldigt mycket folk i vägen.

Eftersom hemmalagets ytterbackspar stundtals var mycket offensivt så blev det blottor där bak. Efter en halvtimme hade Daniel Bamberg ett utsökt läge efter en sådan kontring. Fri med ÖSK-målvakten lyckades han skjuta bollen i marken, en boll som sedan studsade över målvakten i ribban.

Med Ljungs nya lagbygge har ÖSK inte bara börjat poängklättringen, nu klättrar man också i tabellen och har lämnat jumboplatsen.