fredag 20 juli 2012

Snöpligt ÖSK!

Häcken brukar vara ett spöklag för ÖSK, förutom förra året då de krossades på Behrn arena. Men de bägge matcherna nu senast har inneburit retliga poängtapp för närkingarna. Särskilt i torsdagsmatchen, när man trodde att åtminstone en poäng var i hamn.

Det kan tyckas orättvist, då Häckens Tom Söderberg kapade Markus Astvald, som annars hade kommit ensam med målvakten och förmodligen gjort 1-2.  Visserligen blev nämnde Tom utvisad, men blir ändå matchhjälte tack vare/ på grund av hans spelförstörande ingripande. Det tillhör tyvärr spelet och det är trist att inte ÖSK kunde utnyttja sitt numerära överläge.

Det är också typiskt att förlustmålet tillkom sedan utmärkte Ilir Berisha blivit utbytt. Kanske att han hade läst situationen bättre än vad Boris Lumbana gjorde, även om han också är en relativt van back. En som spelat back länge är Patrik Anttonen och han borde veta att man inte ska släppa markering på en spelare som René Makondele. Det vet han säkert också och det får väl räknas som ett slarvfel.

I övrigt ser man att det är på inlägg och fasta situationer som ÖSK är som mest farligt. Den för dagen ersättande backen Christoffer Wiktorsson visade prov på bra hörnor. Nu väntar en bortamatch mot Åtvidaberg och alla som deltog i premiärmatchen borde rimligtvis vara ordentligt revanschsugna.

2 kommentarer:

 1. Göran, varför att inte säga sanningen om Grahns insats innan första målet?? Korpnivå! Han vill väl sedan, med "ont" i låret, som Haddad och William bli fri några dagar för att resa "hem" till Köpenhamn.

  /Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, håller allt med dig. Det brukar hända mer när Kalle Holmberg hoppar in i slutet av matcherna.

   Radera