måndag 16 juli 2012

Åter i gamla hjulspår

Efter två raka segrar i fotbollsallsvenskan är ÖSK tillbaks ett hack igen. Men "Två steg fram och ett tillbaks" är ändå en ljusning, och att förlora mot BK Häcken är ingen katastrof. Det finns flera lag, däribland Malmö FF och IFK Norrköping, som släppt in många mål mot det gulsvartrandiga laget från Hisingen. Laget som för närvarande är Göteborgs stolthet har tillsammans med Åtvidaberg åstadkommit flest mål.

Innan matchen mot Örebro SK hade radarparet Waris Majeed och René Makondele åstadkommit 21 av Häckens 30 mål. Den förstnämnde som leder den allsvenska skytteligan gick dock mållös från Behrn arena i söndagsmatchen, men Makondele fick tillfälle att göra Häckens andra mål i matchen.
Klubben har en otrolig förmåga att hitta målfarliga mörkhyade spelare med främmande namn, och vad beror nu detta på? Svaret är Gothia cup. Som arrangör av den största ungdomsturneringen i världen bygger laget upp en strålande ekonomi, pengar som kan användas till rätt inköp. Dessutom har Häckens spelarspioner ett utmärkt försprång att fiska upp blivande talanger, som de har möjlighet att följa år efter år.

Säkert sitter det någon eller några blivande Häckenspelare på läktarna i Göteborg på torsdag kväll, då det är returmöte lagen emellan. Hur det än går så kommer ÖSK ha mer internationell publik än man någonsin haft. I Gothia cup ingår nämligen 1 625 lag från 80 olika nationer, vilket innebär cirka 35 000 spelare och ledare. Nu kommer förstås inte alla se matchen Häcken - Örebro SK, man kan förmoda att en och annan istället letar sig till ett visst populärt nöjesfält.

Men naturligtvis vill hemmalaget visa upp bra fotboll inför sin tillfälligt stora publik och detta kan sätta en viss press på manskapet, vilket förstås är till ÖSK:s fördel.

I gårdagsmatchen hade de svartvita ett spelövertag på 60/40 efter den första halvleken, som slutade mållös. Även om Häcken kom igen både spel- och målmässigt i den andra så var hemmalaget värt poäng. Ett oavgjort resultat hade bättre speglat matchen, men så länge som anfallsspelet inte fungerar till fullo så blir det så här. Nu fick Markus Astvald ändå näta vid ett tillfälle efter en fin framspelning av Kalle Holmberg och det visar att Mackan är giftig där framme när han får rätt bollar. Det är inte hans att inte fler mål kommit tidigare.

Försvarsspelet fungerade förvisso bättre i de bägge segermatcherna, men Ilir Berisha visade mot Häcken återigen prov på vilken klasspelare han är. Det bådar gott inför framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar