måndag 21 maj 2012

Trepoängaren låter vänta på sig

ÖSK:s anhängare har väl aldrig varit så hårt prövade som denna säsong och oturen fortsätter att grina illa för laget. För tänk om Peter Samuelsson nätat vid sin jättechans efter bara några minuter. Patrik Haginge hade gjort ett utmärkt förarbete och levererat in bollen till Samuelsson. Å andra sidan hade Syrianska ett drömläge där ÖSK:s målvakt fick reflexrädda en nick på nära håll.

Dessförinnan hade Syrianska tagit kommandot och var det lag som låg på mest. De hade dessutom ett mål inne som blev avvinkat för offside, eftersom en syriansk spelare enligt domaren hade påverkat spelet. Sett till klara målchanser hade ställningen lika gärna kunnat vara 2 - 2, eller åtminstone 1 - 1. Inget skönspel från något av lagen, men ändå vissa tillfällen att näta.

Årets första trepoängare kändes allt mer avlägsen ju längre matchen gick. I 65:e respektive 71:e minuten kom de förändringar som hemmapubliken hoppades skulle leda till ett matchavgörande. Valdet Rama fick chansen igen och framför allt jublades det åt Andreas Haddads återkomst. Visserligen har ÖSK:s center William Atashkadeh gjort en del mål under våren, men ofta har han det svårt som bollmottagare. I rollen som target player känns Haddad mer naturlig och när han får upp flåset kan han vara den frälsare som supportrarna hoppats på. Mot Syrianska fick han dock inte många möjligheter.

När alla satt och hoppades på ett hemmamål kom kallduschen som Samuel Wowoah får ta på sig. Efter ett ödesdigert felpass kunde Syrianska kontra in 0 - 1. Jonas Sandqvist, som hade varit felfri så långt, gjorde då matchens enda misstag. Hade han stått kvar i målet kanske det förvisso hade blivit mål ändå, men med facit i hand så hade det känts som ett bättre alternativ.

Sandqvists målvaktsspel, Haginges inställning på mitten och Ilir Berishas säkra agerande som mittback var de ljuspunkter som laget ändå får ta med sig i fortsättningen. För Haginges del blir det dock inget spel på onsdag mot Gefle eftersom han är avstängd.