onsdag 30 maj 2012

Besked i tränarfrågan dröjer

ÖSK-styrelsens rekordlånga möte i måndagskväll har vållat stor nyfikenhet i massmedia.  Frågan alla ställer sig är: kommer tränare Sixten Boström få vara kvar?
Än så länge finns inget nytt att hämta i den frågan. Däremot har man som ÖSK-ordföranden Björn Åqvist säger "vänt på alla stenar" och förhoppningsvis gav ändå det över fem timmar långa mötet frukt. Just nu har spelare och tränare semester och förmodligen är det detta som föranleder fördröjning av offentliggörandet. De bör ju rimligtvis få reda på framtiden först av alla.
Länsfotbollens tre högsta lag har alltså råkat ut för en mardrömsstart. Ett tag låg både ÖSK och Degerfors sist i sina serier och KIF Örebro strax över strecket i damallsvenskan.
Värmlänningarna har dock kvicknat till något och vann för någon vecka sedan  hemma mot tippade topplaget Landskrona. Även Degerfors har känt av problemet med en sent spikad trupp och en mix av olika spelare från när och fjärran. Bland annat har man tre ex-ÖSK:are som börjar bli bekväma i laget och det är roligt att åtminstone några örebroare lyckas.
Varken Degerfors eller KIF Örebro har något EM-uppehåll och kör på som vanligt. Nu på lördag väntar damallsvenskans stora överraskningslag till Behrn arena. Det är nykomlingen Vittsjö GIK som faktiskt ligger trea på 15 poäng, samma som både Tyresö och Ldb Malmö. Det är ett lag som verkligen lyckats främst med sina värvningar defensivt som den holländska målvakten Loes Geurts och amerikanska backen Kendall Fletcher.
Vittsjö blir en tuff nöt för KIF att knäcka och förra årets femteplats ser väldigt avlägsen ut. Fjolårets stjärnförvärv Sarah Michael har inte kommit upp i samma form som då och det verkar som om övriga klubbar i serien lyckats bättre med sina nya spelare.
KIF kommer få kämpa för fortsatt existens i allsvenskan, men har ändå två räddningsplankor i stockholmsklubbarna AIK och Djurgården. Ett varningens finger dock för AIK som bara förlorade med 0-1 mot Martas Tyresö. Samma lag som KIF Örebro förlorade med 0-7 mot i seriestarten. En match som alla helst vill glömma.
Till sist något som inte har med länsfotbollen att göra. Ja, inte fotboll över huvud taget. Den nya mutskandalen i Italien är verkligen avskyvärd. Hur kan egentligen spelare vilja fortsätta lira i en sådan rutten serie?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar