måndag 9 april 2012

Opp-och-ner-allsvenskan

Man kommer att tänka på Emils Opp-och-nervisan när man skådar den allsvenska tabellen efter två omgångar. Topp-fyra består av; Åtvidaberg, Norrköping, Häcken och Syrianska. Vem hade trott det för drygt en vecka sedan? Dubbelt Östergötland alltså. I sammanhanget kan nämnas att jag var i detta landskap under påskhelgen, närmare bestämt i Linköping. Där håller man hellre på Åtvid och lyfter inte fram IFK allt för mycket. Mellan Linköping och Norrköping har det alltid funnits en viss rivalitet, som städer. I fotboll har inte de förstnämnda haft mycket att konkurrera med.

Undrar hur de bägge f.d. AIK-tränarna i Malmö FF och IFK Göteborg känner sig nu, med sina lag i botten av allsvenskan? Där ser man vad favoritskap kan göra, men de lär säkert komma igen. Även om det inte blev något mål för ÖSK så tog man ändå ett steg framåt. Inget insläppt mål och första poängen i årets serie. Och första poängen på sex matcher mot Mjällby.

Det var roligt att se Emil Berger på benen igen, ett rekordsnabbt tillfrisknande efter den besvärliga sjukdomen körtelfeber. Intressant drag av Sixten att sätta Armend Alimi på Valdet Ramas vänsterytterplats. Detta måste väl få den sistnämnde ordentlig taggad i fortsättningen. Han måste helt enkelt hitta på fler finter i sitt register. Efter förra säsongen är han sönderläst av varenda allsvenskt försvar.

Om ÖSK släppte in fyra mål i sin säsongspremiär var KIF Örebro värre med 0 - 7 mot Tyresö borta. Ett Tyresö som har rekordvärvat inför denna säsong med Marta, Caroline Seger och Lisa Dahlkvist. Ingen rolig start för nya KIF-målvakten alltså. Det är många bra lag i damallsvenskan och KIF lär få det svårt i serien. En placering i mitten kan vara rimlig.

Degerfors i superettan har ett blandat lag med många nyförvärv, varav flera kommit in sent i truppen. Förmodligen kommer det ta några matcher innan man spelat ihop sig. Det blev förlust med 1 - 3 mot Jönköping i hemmapremiären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar