onsdag 11 april 2012

0-0 bättre än 3-4

Rubriken innebär enkel matematik och även om publiken på Behrn arena inte fick uppleva några mål så gick de säkert hem nöjdare än efter förra hemmamatchen. Det märktes i första halvlek att ÖSK ville säkra bakåt och försöka hitta varann i positionsspelet. Som det verkade lät Helsingborg hemmalaget inneha spelövertaget, och hade ganska bra kontroll på matchen. Det blev aldrig riktigt farligt eftersom ÖSK spelade på säkerhet även i anfallsspelet och inte fyllde på med tillräckligt av spelare.

Men några chanser blev det ändå och närmast var William Atashkadeh med en nick i ribban. Marcus Astvald var bättre på högerkanten än tidigare och Tommy Virtanen på högerbacken såg till att hålla offensiven uppe. Dock räckte det inte till några mål i den första halvleken, som ändå gick till ÖSK:s favör.

Misstanken att HIF med flit spelade avvaktande i den första delen av matchen besannades av en helt annan offensiv i början av den andra. Då började man känna igen förra årets mästare något, men inte helt. Skåningarna hade tre farliga nicktillfällen och hade det varit förra året så hade åtminstone ett suttit, vilket räckt för seger. I slutet av matchen hade man också ett läge med tre HIF:are fria mot en ÖSK:back, vilket sumpades bort. Å andra sidan var det ytterst nära strax innan att Tobias Grahns boll hade nått Atashkadehs fot, vilket räckt för tre poäng.

Tobias Grahn fick överraskande nog pris som bäste hemmaspelare. Det fanns säkert en handfull ÖSK:are som spelade mer övertygande. Visserligen hade Grahn en offensiv mittfältsroll, men han såg lite loj ut i det defensiva spelet och lunkade mest hemåt. Det måste till en Tobias Grahn i praktform om det ska bli tre poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar