tisdag 11 oktober 2011

Polen/Ukraina, here we come!

Vilken minnesvärd kväll, vilken bragd. Svenska landslaget gjorde det ingen trodde var möjligt. Att slå ett Holland, VM-tvåan, som inte tappat en poäng på 17 kvalmatcher. Kanske att segern grundlades redan när Zlatan fick en varning i finlandsmatchen, då det stod klart att han inte skulle delta i hollandsmatchen.

Den elva som ställde upp ikväll gjorde det som ett kollektiv, ett lag som offrade sig för varann. Alla tog sitt ansvar och jobbade hemåt. Det var en fröjd för ögat att se, särskilt efter de mindre lyckade matcherna i höst. Och vilket läckert 1 - 0 -mål. Den vänsterfoten vill vi se mer av i EM.
Kim Källström är också en spelare som verkar genomsympatisk när man hör honom i intervjuerna.

När Holland gjort 1 - 2 var det väl inte många som trodde på direktavancemang för Sverige. Att göra två mål mot de orangea på mindre än en halvlek tillhör normalt sett inte en realitet. Men undrens tid är inte förbi och det var tur att 2 - 2 kom så pass snabbt.

Så kom det förlösande 3 - 2 och man kan verkligen glädjas åt degerforssonen Ola Toivonen som äntligen fick till det efter en del missar i landslaget. Nu vill vi se honom i bästa form till nästa år.

Det här var en kväll då marginalerna var på Sveriges sida. Hade det blivit 3 - 3 så hade Portugals övertidsmål räckt för dem att gå vidare. Det hade varit ett oerhört grymt slut för svenskarna.

Och till sist. Vad säger man om Zlatan då? Ja, ska han platsa i detta lag får han verkligen gå för fullt. Han måste visa lite mer hungerkänslor, annars springer de yngre killarna om honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar