måndag 12 september 2011

På väg att göra succé

ÖSK:s finländske nyförvärv Riku Riski var på gång att göra succé i sin nya klubb, vilket man verkligen hade unnat honom. Med ett kanonmål i inledningen av andra halvlek tog hemmalaget ledningen mot AIK. ÖSK hade så långt varit det bättre laget och hade spelövertaget även i den första halvleken, men de riktigt farliga chanserna uteblev.

Också där hade Riski den farligaste möjligheten efter en halvtimmes spel, men bollen smet utanför i dålig vinkel. Kushtrim Lushtaku hade ett bra skott som AIK:s utmärkte målvakt Ivan Turina fick sträcka ut hela sina nästan 2 meter på. Men det var också egentligen det enda vi fick se från Lushtaku och jag var förvånad att han inte blev utbytt i den andra halvleken. Däremot valde tränaren Sixten Boström att plocka ut Valdet Rama och det var länge sedan han blev utbytt. Visserligen hade också han svårigheter ikväll, men har mer kvalitéer som fotbollsspelare.

Dock hade han svårt med det blöta underlaget och det kanske är ett fall för materialförvaltaren? Den som halkar mest i ÖSK är han och om det beror på spelstilen eller skorna vet man förstås inte. Bevattningen innan match späddes på ytterligare i andra halvlek då regnet började strömma ner. Tydligen gynnade det AIK som fick in två lite väl enkla mål. Ja, det andra var rent av tursamt, ett skott som tog på Magnus Wikström och helt ställde Alvbåge i mål. Den nye isländske ÖSK-backen Sigurbjörnsson var hyfsad tills han fick en smäll i huvudet. Sedan kom han aldrig in i matchen igen.

Nej, ikväll får vi väl plocka fram det som ändå var positivt och då blir det två nya spelare. Mindre till växten, men större som fotbollsspelare; Emil Berger och Riku Riski. Degerforsförvärvet har redan gjort några matcher och visar redan nu att han är given på mittfältet. Ikväll överglänste han kollegan Nordin Gerzic och fick välförtjänt priset som bäste hemmaspelare. Ja, han var bäst på plan helt enkelt. Bra bollbehandling, härliga passningar och stort fotbollstänkande. Kvick och rörlig, kan man också lägga till. Där har ÖSK gjort ett fynd. Tack Degerfors.

Ungefär samma epitet kan man redan nu skönja hos det finländska nyförvärvet Riku Riski, också där får man gratulera ÖSK. Jag tror inte hans mål idag var en tillfällighet. Jag minns också hans löpning i den första halvleken, då han gled igenom fyra AIK- spelare hur lätt som helst. Här har vi framtidens mittfält och kan vi också få en Nordin Gerzic i slag så kan det se ljust ut.

Ett annat nyförvärv presenterade sig också; anfallaren Brunet Hay Pino från Panama. Han gjorde väl inte direkt bort sig, men fick för lite speltid för en rättvis bedömning. Trots förlusten så är avståndet ner till strecken ganska långt. Men förlust i hemmamatchen mot IFK Göteborg och bortamatchen mot Syrianska så kan det bli jobbigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar