söndag 18 september 2011

ÖSK:s fjärde raka förlust, Degerfors har häng

Återigen platt fall för ÖSK, som nu har förlorat sju hemmamatcher i år. Undrar när det hände senast? Hemmalaget fick en mardrömsstart efter att IFK Göteborg kopplat greppet direkt. ÖSK kom inte ens över planhalvan under de första minuterna och det var tji att få grepp om bollen. I den villervallan kunde göteborgsbacken Philip Haglund enkelt promenera fram och prickskjuta 0 - 1 i krysset.

Om 0 - 1 var frukten av passivitet från ÖSK:s sida så var 0 - 2 mer tur för Göteborg. Tobias Hysén får huvudet på bollen efter en hörna, en nick som är på väg utanför. Men istället blir det en perfekt passning till Hannes Stiller, som otagbart kan nicka i mål. Men tur är ofta något man förtjänar.

Hade Patrik Haginge haft lite skärpa på sin nick i den första halvleken hade det betytt 1 - 1 och matchen hade kommit i ett helt annat läge. Återigen håller ÖSK spelet väl uppe i matchen, som mot AIK i måndags, men det ger som bekant inga poäng. Det är ju målen som räknas och det är ÖSK:s stora akilleshäl just nu.

Laget har så otroligt svårt att skapa vassa målchanser och sätta dessa. En riktig målskytt står egentligen överst på önskelistan just nu. Saknaden efter Andreas Haddads syns mer och mer för varje match och dagens center Robin Staaf räcker inte till. Läget är bekymmersamt för tränare Boström som plockade ut tidigare stöttespelare som Gerzic och Rama redan efter 60 minuter. När inte ens dessa levererar så kan man bli villrådig för mindre. Men återigen kliver Emil Berger fram och visar att han är bäst i hemmalaget. En framtidsspelare, blott 19 år som han är.

Som en melodiradioövergång kan vi nu prata Degerfors istället, där laget efter lördagens 6 - 1-kross ligger fyra i Superettans tabell. Visserligen har GIF sundsvall en match mindre spelad och kan dryga ut till ett fyrapoängs-försprång. Men i de övriga fem återstående omgångarna har Sundsvall kvar att möta både Ängelholm och Åtvidaberg. Där kan dessa fyra poäng mycket väl tappas.

Om både Degerfors och Åtvidaberg går upp i allsvenskan måste det innebära jack-pott för Ralf Edström.

Slutligen kan man väl redan nu gratulera Helsingborg till guldet. Det har varit helt uppenbart de senaste månaderna och envise Thomas Wernersson får säga vad han vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar