onsdag 21 september 2011

ÖSK får tacka Axén

Kräftgången fortsätter för ÖSK och motivation slog verkligen klass i kvällens bortadrabbning mot Syrianska i Södertälje. Förresten, i första halvleken stod Syrianska även för klassen och det var inte mycket de svart-vita åstadkom. Hemmalaget hade ett bra tryck och skapade flera avslut. Sharbel Touma tog en chansning på en frispark och istället för att lägga den själv spelade han fram Nahir Oyal som fick god tid på sig att sikta. John Alvbåge stod fastklistrad i marken och kunde bara se bollen smita in via stolpen.

I slutet av halvleken fick ÖSK lite hopp då man helt rättvist tilldömdes en straff som Fredrik Nordback satte. Syrianskas utmärkte målvakt gick dock åt rätt håll och var nära att rädda. Det var egentligen ÖSK:s enda målchans i den första halvan av matchen.

Något överraskande startade Valdet Rama på bänken, men när han, Magnus Kihlberg och Markus Astvald kom in i andra blev det ett helt nytt lag. Då hade däremot Syrianska redan tagit ledningen och återigen var det uppförsbacke för ÖSK. Men i och med bytena blev det mer energi i laget och 2 - 2 var sannerligen inte långt borta. Två ribbträffar och ett tveksamt bortdömt offsidemål hade kunnat ge utdelning.

3 - 1 kom som frukten av ÖSK:s slutoffensiv då man tappade mark i försvaret. Denna kväll får man vara tacksam för att Alexander Axéns mannar vann mot Trelleborg borta och därmed är avståndet fortfarande åtta poäng ner till kvalstrecket. Trelleborg som på söndag möter ett lag på dekis, ett lag som förlorat fem raka. Hur länge ska detta fortsätta?