måndag 26 september 2011

Grattis Helsingborg!




De var på gång redan förra året och ledde länge allsvenskan, men tappade på slutet till Malmö FF. I år var det ingen pardon, Helsingborgs IF:s slutseger är fullt rättvis. Kanske att örebroarna kan få se mästarna på Behrn arena i oktober? Men då måste HIF slå Elfsborg hemma i Svenska cupen på torsdag, något som inte låter alltför omöjligt.
------------------------------------------------------------------


Det var förresten lite lustigt att målsäganden Pär Hansson inte dök upp till dagens rättegång i Malmö, dagen efter att laget firade sitt guld. Kanske det blev lite för mycket firande?
-------------------------------------------------------------------

Det var skåningarnas femte guld genom tiderna och laget tillhör ett av de klassiska lagen. På 1960-talet representerades Skåne av Malmö FF och Helsingborg, ja, IFK Malmö var med på ett litet hörn också. Men 1968 åkte HIF ur högsta serien och bortavaron skulle bli mycket lång. När kortet togs 1975 harvade man i division två södra och var väldigt anonyma. Det är därför ni inte känner igen en endaste spelare på bilden. Från Skåne hade istället Landskrona tagit helsingborgarnas plats.
----------------------------------------------------------------

Det gick så illa att HIF 1986 ramlade ner i trean, vilket fiasko. Så långt har ändå inte ÖSK sjunkit i modern tid. Nåväl till säsongen 1993 var man tillbaks i allsvenskan igen och har sedan dess tillhört de framträdande. Det fina 90-talet kröntes med ytterligare ett guld 1999.
--------------------------------------------------------------------

ÖSK tappade poäng i slutminuten mot Trelleborg, men man bärgade ändå en viktig poäng. Nu ska det i princip räcka med seger mot ett avsågat Halmstad och då är kontraktet klart. Det ska normalt sett inte vara någon match, men detta är inte något normalt år. Så osvuret är bäst ...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar