onsdag 7 september 2011

Den som väntar på något gott ...

... väntar alltid för länge, brukar man ibland skämtsamt säga. Nog fick vi väl vänta i längsta laget på Sveriges förlösande första mål mot San Marino. Håller med Erik Niva från Aftonbladet, som var gäst i studion, att det hela höll på att arta sig till en mardröm. Tack Elmander för att du slängde dig och uppmärksammade domaren på tröjdragningen som utmynnade i utvisning på San Marino-backen.

Egentligen skulle en utvisning ha kommit för länge sedan. Sällan har man sett så många grova överfall bakifrån, förseelser som ensamma räckt till ett rött kort. Men San Mariono-laget är på grund av sin underlägsenhet i spelstyrka helt inställt på att förstöra, både spel och motspelare tycks det. Skönt att svenskarna bara kom undan med ytligare skador.

Det var ingen bra första halvlek. Inte heller inledningen på andra. Spelare som Toivonen, Elm och Ibrahimovic underpresterade stort. Ett flertal chanser slarvades bort och Kim Källström fick inte ta en frispark under första delen. Istället fick vi se misslyckade varianter av Zlatan och Rasmus, när annars Kim har ett tidigare bevisat gott löd i dojan.

Det fick han om inte förr visa när 5-0-segern inleddes först i 64:e minuten. Sedan gjorde Sverige vad alla förväntat sig av dem. Men att det skulle behövas en utvisning ... Blå-gult måste visa upp samma rörliga spel som i de sista tjugo minuterna, om nu Finland och Holland ska kunna besegras. För det lär räcka till att bli bästa tvåa.

Konkurrensen om de bästa tvåorna ser ut att komma från grupperna F och H. Det är lag som Kroatien/Grekland och Portugal/Danmark/Norge.

Det blir en spännande höst och tålamodsprövande ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar